Česká pošta: Ježíšek po roce opět úřaduje na Božím Daru

29.11.2018 20:10

Pošta Partner na Božím Daru opět letos od 1. prosince zahájí Ježíškovu poštu a to již po dvacáté čtvrté. Tradiční příležitostné razítko navrhl pro letošní rok výtvarník a grafik Pavel Sivko. Motivem razítka jsou balíčky ve tvaru srdce a kometa.

Česká pošta: Ježíšek po roce opět úřaduje na Božím Daru
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Po celý rok mohou děti i dospělí vkládat do speciální schránky vánoční přání a právě v posledním měsíci roku jsou všechna oražena tímto razítkem a rozeslána adresátům. Razítko bude používáno od 1. 12. do 23. 12. 2018.

Zájemci o „ježíškovské“ razítko mohou předat své dopisy a pohledy přímo na přepážce pošty Partner anebo pohledy, dopisy s nalepenou známkou, nadepsanou adresou a pozdravem vložit do obálky a zaslat na Boží Dar. Tam obálku otevřou, vložené zásilky orazí a přijmou je do přepravy. Adresáti pak obdrží vánoční pohled s vánoční známkou a příležitostným razítkem. V loňském roce rozeslal Ježíšek z Božího Daru přes 80 tisíc dopisů a pohlednic o celkové hmotnosti 332,8 kg.

Příležitostné razítko na Božím Daru není jediným speciálním razítkem, které před Vánoci Česká pošta připravuje. Po mnoha letech změnilo svou podobu tradiční razítko pro poštu Brno 1. Novým motivem je věž Staré radnice v Brně a sněhové vločky.

Druhým rokem je možné získat otisk příležitostného razítka, které symbolizuje příchod Betlémského světla do České republiky a to na poštách Praha 1, Brno 2 a Olomouc 8.

Se starým rokem se můžete rozloučit otiskem razítka na Poště Praha 012 – Hrad, kde motivem je kalendář znázorňující poslední den roku 2018 a první roku nového. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…