Česká pošta podpoří iniciativu Tiskne celé Česko

29.03.2020 13:19

Česká pošta od 19. března umožňuje odesílání roušek po České republice zdarma. Nyní se pošta rozhodla podpořit také občanskou iniciativu Tiskne celé Česko, která sdružuje majitele 3D tiskáren, podílejících se na tisku obličejových ochranných štítů.

Česká pošta podpoří iniciativu Tiskne celé Česko
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Česká pošta od 19. března umožňuje odesílání roušek po České republice zdarma (podrobnější informace zde). Nyní se pošta rozhodla podpořit také občanskou iniciativu Tiskne celé Česko, která sdružuje majitele 3D tiskáren, podílejících se na tisku obličejových ochranných štítů. Vytisknuté komponenty i materiál na jejich výrobu pošta přepravuje zdarma.

Do 3D tisku se pustili domácí uživatelé, firmy, školy a další organizace vybavené 3D tiskárnami. Optimalizace výrobků je prováděna ve spolupráci se zdravotníky. Veškeré návody a postupy zveřejnila iniciativa Tiskne celé Česko na svých webových stránkách www.tisknecelecesko.cz.

Česká pošta umožnila dobrovolníkům, kteří se podílí na výrobě a distribuci ochranných pomůcek pro zdravotníky v době šíření virové nákazy odesílat výtisky komponentů zdarma. Zajišťuje také dodávku materiálu potřebného pro tisk, a to dle následujících postupů:

Princip odeslání komponentů:

  • Po vytištění je nutné komponenty zabalit a vytvořit tak zásilku
     
  • Zásilku opatříte
    - svou adresou (odesílatele)
    - poznámkou „TiskneCeléČesko“ (pod odesílatele)
    - adresou příjemce: (Česká pošta, Postkomplet Olomouc, Lipenská 1144, 770 03 Olomouc)
  • Zásilku podáte zdarma na přepážce pošty

Česká pošta poté výtisky sveze na své pracoviště Postkomplet Olomouc, odkud budou hromadně odesílány do Nemocnice Chrudim.  Ta zajistí kompletaci výrobků ve sterilním prostředí a desinfekci na výstupu. Tím zvýšíme opatření proti šíření nákazy přes tyto výrobky a zjednodušíme opatření u tiskařů a při manipulaci během sběru. Zkompletované výrobky budou ve sterilizovaném stavu distribuovány na potřebná místa.

Česká pošta bude také zdarma přepravovat materiál potřebný pro výrobu komponentů. Pro podrobnosti k tomu, jak materiál získat a pro informace o celém projektu, prosíme, nekontaktujte Českou poštu, která zajišťuje pouze přepravu. Veškeré informace jsou na webových stránkách www.tisknecelecesko.cz nebo je zasílejte na kontaktní e-mail: TiskneCeleCesko@gmail.com

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …