Česká pošta se přihlásila o poštovní licenci

15.05.2022 13:20 | Tisková zpráva

Ve středu 11. května byl nejzazší termín pro podání přihlášek do tendru na poštovní licenci, který vypsal ČTÚ. Česká pošta tento formální krok učinila a přihlásila se k úkolu, který zadává stát, a to poskytovat základní poštovní služby po celém území České republiky.

Česká pošta se přihlásila o poštovní licenci
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

„Pro nás je důležité, že licence bude platit po celé republice jako celku. Nebude uměle rozsekána na lukrativní části, jakou jsou velká města, a ty, které jsou ztrátové, tedy odlehlá místa v Česku. Ovoce na spodních větvích stromu by chtěl a uměl utrhnout každý. Správný sadař ale musí očesat celý strom, nejen snadno dostupné plody. Pouze Česká pošta je schopna obsloužit celou Českou republiku bez rozdílu. Jsme Česká pošta a zvládneme to,“ říká generální ředitel České pošty Roman Knap.

Budoucí držitel poštovní licence bude služby podle jejích podmínek provozovat základní služby po dobu dvou let.

„Bereme to jako překlenovací období. Plno služeb a produktů už regulováno být nemusí. V licenci, o kterou se teď hraje, už nebudou zaneseny balíky do 10 kg. Je to zbytečné. Na trhu působí tolik přepravců, že není doručování balíků potřeba vynucovat podmínkami licence. Předpokládám, že v licenci, která bude platit od roku 2025, bude povinností ještě méně, protože je přirozeně vyřeší trh,“ říká generální ředitel České pošty Roman Knap.

Česká pošta provozuje 3200 poboček a pošt Partner, doručuje na každou adresu v České republice každý pracovní den. Zaměstnává 25 tisíc pracovníků a je národním poštovním operátorem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …