Česká televize pořádá sbírku sportovního vybavení pro děti samoživitelek

20.01.2020 10:06

Až do konce ledna mohou lidé prostřednictvím České televize pomoci dětem z neúplných rodin. Věnovat dětské lyže, snowboardy, zimní oblečení a další dětské vybavení na hory mohou na hlavní recepci v budově ČT na Kavčích horách, a to 24 hodin denně.

Česká televize pořádá sbírku sportovního vybavení pro děti samoživitelek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Sbírka navazuje na úspěšnou předvánoční akci redaktorky Nory Fridrichové a ČT, při které se pro děti matek samoživitelek organizovaných v Klubu svobodných matek podařilo vybrat přes 750 kilogramů dětského oblečení. To udělalo radost ve více než dvou stovkách rodin samoživitelek. Řada dárců podpořila konkrétní rodiny napřímo a v pomoci pokračuje i nadále.

Na Vánoce lidé kromě oblečení darovali třeba i dětská kola, deskové hry, ale právě i lyže a snowboardy. Proto se Česká televize rozhodla ve sbírce pro děti samoživitelek pokračovat a vyhlásit sbírku zaměřenou na zimní vybavení. Další tematické sbírky mohou následovat i v průběhu celého letošního roku.

„Blíží se lyžařské výcviky i jarní prázdniny. Zimní výbava stojí hodně peněz a díky darovaným lyžím, může na hory odjet i dítě, jehož máma je nemůže koupit. To, co se mnohým z nás válí ve sklepě, může být pro matku samoživitelku velikým darem," říká iniciátorka sbírky, moderátorka Nora Fridrichová, která pomáhá medializovat tíživou situaci matek samoživitelek a dlouhodobě s Klubem svobodných matek spolupracuje.

V České republice je zhruba 200 tisíc neúplných rodin, ve kterých vyrůstá přes 400 tisíc dětí. Neúplné rodiny jsou často ohroženy špatnou finanční situací, samoživitelé jsou znevýhodněni na trhu práce a touto situací a souvisejícím sociálním znevýhodněním trpí i jejich děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…