České dráhy: Na historické slavnosti do Oslavan parním vlakem

07.09.2017 13:29

V sobotu 9. září vyrazí z Brna speciální vlak tažený parní lokomotivou Skaličák. Z brněnského hlavního nádraží pojede historická souprava do Ivančic nebo Oslavan, kde se na zámku konají historické slavnosti s bohatým programem. Lákadly budou i tradiční jarmark nebo vystoupení kejklířů.

České dráhy: Na historické slavnosti do Oslavan parním vlakem
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Vlak tažený parní lokomotivou „Skaličák“ odjede v sobotu 9. září z brněnského hlavního nádraží v 10:25 a do Oslavan dorazí v 11:17. Během dne pak parní souprava ještě vyrazí na jízdu směr Střelice a zpět. Na cestu zpět do Brna nostalgický vlak vyrazí z Oslavan v 17:30. Soupravu vlaku budou tvořit historické vozy ze 40. a 50. let. Uprostřed vlaku nebude chybět bufetový vůz, kde si cestující budou moci zakoupit suvenýry a teplé i studené nápoje.

V Ivančicích mohou cestující navštívit stálé expozice věnované Alfonsi Muchovi a Vladimíru Menšíkovi nebo se zúčastnit zábavné hry pro rodiče s dětmi s názvem Záhady ivančických památek, která je připravena v rámci Dnů evropského dědictví. Ti, co parním vlakem dojedou až do cílové stanice v Oslavanech, budou mít příležitost poznat, v čem jsou jedinečné tradiční Historické slavnosti na místním zámku. V rámci nich bude připraveno dobové tržiště s historickými řemesly, vystoupení kejklířů a muzikantů, rytířský turnaj, historický průvod s králem Přemyslem Otakarem I., soutěže pro děti a spousta další zábavy. V Oslavanech bude otevřené také Muzeum hornictví a energetiky a Hasičské muzeum.

Zpáteční jízdenka Brno – Oslavany pro dospělého přijde na 140 Kč, jednosměrná pak na 100 Kč. V rámci jednoho úseku Brno hl.n. – Střelice nebo Střelice – Oslavany zaplatí cestující 50 korun za jednu cestu a 70 korun za zpáteční jízdné. Prodej jízdenek je zajištěn na všech pokladnách ČD. Příznivci cykloturistiky uvítají, že v parním vlaku bude možné bezplatně přepravit jízdní kola. V Oslavanech se pak mohou vydat třeba po některé ze čtyř tematických okružních cyklotras.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…