České projekty ovládly udílení cen SAP Quality Awards 2012

29.10.2012 7:33

Společnost SAP vyhlásila výsledky SAP Quality Awards 2012 v regionu střední a východní Evropy.

České projekty ovládly udílení cen SAP Quality Awards 2012
Foto: SAP
Popisek: SAP Quality Awards 2012 v regionu střední a východní Evropy

Devět projektů z České republiky, Slovenska, Maďarska, Polska a Srbska obdrželo ocenění ve třech kategoriích - velké, střední a malé implementace. Vítězem kategorie malých implementací se stal projekt nasazení řešení SAP Business Planning and Consolidation ve společnosti Český Aeroholding, a.s. První místo v kategorii středně velkých implementací obsadil projekt nasazení SAP Governance Risk and Compliance ve společnosti Škoda Auto, a.s. a na pomyslný nejvyšší stupínek v kategorii velkých implementací vystoupala společnost Kraft Foods CEE&MEA, součást společnosti Mondelez International, kde bylo v rámci jednoho komplexního projektu nasazeno několik různých řešení SAP v sedmi různých obchodních jednotkách.

SAP udílí každoročně ceny za kvalitu projektům, které v celém svém průběhu od plánování až po ostrý provoz dosahují těch nejlepších výsledků, jsou v souladu s deseti principy kvality SAP, vynikají svou kvalitou a na kterých byly úspěšně a důsledně uplatněny principy řízení rizik a kvality.  Ocenění mohou získat jen takové implementace, které splňují nejnáročnější kvalitativní kritéria a kladou důraz na návratnost investice nebo na profesionální přístup a vedení projektu. Kvalitně řízená implementace totiž vytváří předpoklady pro rychlou návratnost vynaložených prostředků a realizaci byznys přínosů.

Úspěch českých projektů

Také letos patřily české projekty k těm nejlepším. Mezi oceněnými měly téměř poloviční zastoupení a zopakovaly tak loňský úspěch českých firem. Dlouhodobě vysoký podíl projektů z České republiky mezi oceněnými dokazuje, jak vysoká je zde kvalita implementačních projektů SAP řešení i profesionalita partnerů SAP a že je minimálně srovnatelná se zeměmi, kde mají větší zkušenosti. U projektu v Českém Aeroholdingu zvolili například zajímavý přístup, kdy nejprve připravili prototyp řešení, k němuž se vyjádřili uživatelé. Teprve připomínkovaný a upravený prototyp se stal základem pro následnou implementaci. l ta probíhala ve fázích, v jejichž závěru byly získávány připomínky a návrhy budoucích uživatelů. Výsledkem je tak systém zcela odpovídající požadavkům pracovníků Aeroholdingu. V případě Škody Auto již na počátku projektu členové implementačního týmu vydefinovali jasné cíle, které byly průběžně vyhodnocovány. Před vlastním projektem proběhla detailní studie proveditelnosti, v jejímž rámci bylo vybráno optimální řešení, kterým se nakonec stalo SAP GRC. Vlastní implementace probíhala v souladu s firemní filosofií „Simply Clever“. Tento agilní přístup k implementaci pomohl celý proces zjednodušit a urychlit.

„Klíčem k úspěšnému projektu jsou nejen detailní znalosti konkrétního technického řešení a specifik daného odvětví, ale také schopnost aplikovat a využít osvědčené postupy a standardy projektového řízení. Prověřené a uznávané  metody řízení projektů poskytují oporu pro úspěšné zvládnutí i těch nejobtížnějších situací,“ řekl Jiří Synáček, ředitel pro kvalitu, SAP ČR. „Letošní vítězné projekty prokázaly vysokou kvalitu a úroveň dodržování deseti principů kvality SAP a mohou být příkladem pro ostatní zákazníky. O poznatky z těchto jedinečných projektů se podělili jejich autoři během prezentací při slavnostním předávání ocenění a mohou tak být inspirací i pro ostatní zákazníky a partnery.“

Letos se konal již čtvrtý ročník SAP Quality Awards a společnosti, které se umístily na prvních místech ve svých kategoriích, automaticky postupují do finálového kola pro region EMEA, jehož výsledky budou vyhlášeny během konfrence SAPPHIRE NOW, která se koná v Madridu od 12. do 16. listopadu 2012.

Ocenění SAP za kvalitu v regionu CEE v roce 2012 získaly tyto projekty:

Malé implementace

Gold:           Český Aeroholding, a.s. (ČR)
                    Implementační partner: Mibcon a.s.
                    Implementované řešení: SAP BPC NW 7.5

Společnost Mibcon a.s. implementovala ve společnosti Český Aeroholding, a.s. řešení SAP Business Planning and Consolidation. Díky tomu má nyní 16 dceřiných společností holdingu konsolidovaný finanční systém, který plně kontroluje soulad jak s českými právními předpisy, tak s IFRS a usnadňuje komunikaci s externími subjekty, jako jsou banky nebo orgány státní správy.

Silver:         Hungimpex Kft. (Maďarsko)
                   Implementační partner: Contact Plus Consulting Kft.
                   Implementované řešení: SAP Business One 8.8

Bronze:      BBA Hranice, spol. s r.o. (ČR)
                   Implementační partner: ABIA group s.r.o.
                   Implementované řešení: SAP Business One 8.8

Střední implementace

Gold:         Škoda Auto, a.s. (ČR)
                  Implementační partneři: VW Wolfsburg, Consit, Meriis, SAP
                  Implementované řešení: SAP BusinessObjects GRC - Access Control &  Process Control 10.0

Škoda Auto využívá komplexní ERP systém SAP ECC 6.0, který řídí procesy u 31 500 uživatelů.
Při takovémto počtu uživatelů bylo náročné řídit uživatelské autorizace, přístupy a oprávnění bez sofistikovaného softwarového nástroje. Proto se podnik rozhodl nasadit řešení pro řízení rizik SAP BusinessObjects GRC, a to za podpory nástroje SAP Solution Manger, který bude využíván i na dalších budoucích projektech řešení SAP.

Silver:        Victoria Group (Srbsko)
                  Implementační partner: Atos (Siemens IT Solutions and Services)
                  Implementované řešení: SAP ECC 6.0

Bronze:      Kostelecké uzeniny a.s. (ČR)
                  Implementační partner: Sabris, s.r.o.
                  Implementovaná řešení: SAP ECC 6.0 (SAP ERP + SAP Catch Weight Management)

Velké implementace

Gold:        Kraft Foods CEE&MEA, součást společnosti Mondelez International (SK)
                Implementační partner: IBM Global Business Services
                Implementovaná řešení: SAP ECC 6.0, SAP ERP 6.0, SAP SRM 7.0, SAP PI 7.11, SAP MDM

Vítěznou velkou implementací se stal projekt ve společnosti Kraft Foods, který zahrnoval nasazení celé řady řešení SAP v pěti výrobních a dvou obchodních jednotkách v Rusku a byl řízen projektovým týmem ze Slovenské Republiky. Mezi nimi komplexní ERP systém nebo systémy pro řízení vztahu s dodavateli či správu dat. Jedná se o část rozsáhlého projektu, jehož cílem je nasazení systémů SAP napříč všemi 28 zeměmi, kde Kraft Foods  v tomto regionu působí. V tomto případě má nyní systém 2400 aktivních uživatelů, přičemž konečný počet by měl být 5 200. Na porotu projekt zapůsobil zejména svou komplexností, výbornou organizací práce a precizním postupem, který přinesl zákazníkovi další přidanou hodnotu.

Silver:      Operator Gazociagow Przesylowych GAZ-SYSTEM S.A. (Polsko)
                Implementační partner: S&T Services Polska Sp. z o.o.
                Implementovaná řešení: SAP ECC 6.0, SAP PI 7.1, SAP BW NW 7.3, SAP EP NW 7.3, SAP Solution Manager 7.0

Bronze:    Grad Beograd - Agencija za investicije i stanovanje (Srbsko)
                 Implementační partner: SAP consulting
                 Implementovaná řešení: SAP ERP 6.0, SAP NW 7.0, SAP BO Enterprise XI 3.1, SAP BO BPC 7.5, SAP NW PI 7.1, SAP Solution Manager 7.0, SAP BO GRC AC 5.3, SAP Productivity Pack

O společnosti SAP

SAP, lídr trhu s aplikačním softwarem, pomáhá podnikům a organizacím všech oborů a velikostí lépe fungovat a dosahovat svých cílů. SAP umožňuje lidem a organizacím pracovat společně mnohem efektivněji a využívat podnikové informace tak, aby byli neustále před konkurencí. Přitom nezáleží na tom, zda je SAP využíván ve skladě nebo podnikové prodejně, na mobilních zařízeních nebo klasických počítačích, na pracovišti zákaznické podpory nebo v kanceláři představenstva. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají již více než 195 000 zákazníků (včetně zákazníků získaných akvizicí SuccessFactors) dosahovat vyšších zisků, zajistit si udržitelný růst a přizpůsobovat se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala více než 1000 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy.

Více informací najdete na www.sap.com.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…