Český rozhlas: Concerto Bohemia 2019 zná své vítěze

10.01.2019 17:31

Z dvanácti přihlášených těles vybrala odborná porota šest nejlepších souborů a orchestrů 28. ročníku Národní rozhlasové soutěže orchestrů a souborů mladých interpretů z České republiky Concerto Bohemia 2019. Vítězné soubory a orchestry se představí na dubnovém Koncertu vítězů a natočí profesionální nahrávku ve studiích Českého rozhlasu.

Český rozhlas: Concerto Bohemia 2019 zná své vítěze
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Odborná porota ve složení Jana Boušková, Igor Ardašev, Leoš Čepický, Daniel Veis a Igor Tausinger vyslechla celkem dvanáct soutěžních nahrávek v kategoriích Soubory a orchestry věkového průměru do 16, 21 a 25 let, ze kterých vybrala šest nejlepších. „Stejně jako vždy, byl jsem překvapen vysokou interpretační úrovní některých souborů. A také kreativitou v instrumentálních vlastních úpravách různých známých titulů,“ řekl bývalý režisér Českého rozhlasu Igor Tausinger. Ten v minulosti často pomáhal při natáčení soutěžních snímků právě do Concerto Bohemia. Porotkyně Jana Boušková, pro kterou to byla naopak první zkušenost s touto soutěží, uvedla: „Protože toto byla moje první zkušenost v porotě Concerto Bohemia, jsem velmi mile překvapena účastí a úrovní souborů, které se do soutěže přihlásily. Výkony i těch nejmladších byly tak vynikající, že věřím, že jsem byla svědkem budoucích známých osobnost.“

Vítězné soubory a orchestry vystoupí na dubnovém Koncertu vítězů, který se bude konat v pátek 26. dubna 2019 v pražském Žofíně. Dále natočí ve spolupráci s hudebním režisérem a mistrem zvuku profesionální nahrávku ve studiích Českého rozhlasu, která bude vydána na společném kompilačním CD.

Vítězné soubory soutěže Concerto Bohemia 2019:

Soubory a orchestry věkového průměru do 16 let
Šmidlátka – vítěz kategorie
Tikari Flutes
Penquins

Soubory a orchestry věkového průměru do 21 let
Tremolo – vítěz kategorie
Smyčcový orchestr Pražské konzervatoře

Soubory a orchestry věkového průměru do 25 let
Big Band Evropská – vítěz kategorie

Kompletní výsledky si můžete prohlédnout v přiložené Výsledkové listině Národní rozhlasové soutěže orchestrů a souborů mladých interpretů Concerto Bohemia 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…