Český rozhlas Dvojka a regionální stanice odvysílají živě rozloučení s Karlem Gottem z katedrály sv. Víta

10.10.2019 14:52

Stanice Český rozhlas Dvojka a regionální stanice Českého rozhlasu odvysílají v den státního smutku, který připadá na sobotu 12. října, v přímém přenosu od 11 hodin zádušní mši, na které se pozvaní hosté naposledy rozloučí s Karlem Gottem. Tyto stanice také upraví hudební dramaturgii tak, aby odpovídala důstojnosti tohoto výjimečného dne.

Český rozhlas Dvojka a regionální stanice odvysílají živě rozloučení s Karlem Gottem z katedrály sv. Víta
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Vzpomínání na Karla Gotta bude na vlnách stanice Český rozhlas Dvojka probíhat již od rána v pořadu Dobré ráno s Dvojkou, které se bude vysílat od 5. do 8. hodiny ranní. Hostem vysílání bude Martin Chodúr. Jako poctu Karlu Gottovi koncipuje Meky Žbirka svůj pravidelný pořad Mám rád, který mohou posluchači slyšet v čase od 10 do 11 hodin. Od 16. do 17. hodiny zavzpomíná na legendárního umělce v pořadu Moje hvězdy Pavel Větrovec, který byl jedním z dvorních autorů Karla Gotta.

Český rozhlas Dvojka je jediná česká stanice, na níž Karel Gott vysílal několik let svůj vlastní rozhlasový pořad s názvem Zpátky si dám tenhle film. Mezi lety 2011 a 2015 vzniklo 223 hodinových dílů. Poslední 224. díl natočil Karel Gott letos v červenci u příležitosti svých 80. narozenin. Všechny díly společně s dalšími pořady, ve kterých Karel Gott během let vystupoval, nabídne stanice Český rozhlas Dvojka posluchačům na speciální webové stránce gott.rozhlas.cz, která bude spuštěna v pátek 11. října.

Regionální stanice Českého rozhlasu připomenou posluchačům v sobotu 12. října tvorbu Karla Gotta prostřednictvím pořadu Karel Gott: C'est La Vie, kterým je po 10. hodině provede hudební publicista a textař Mirek Černý. Po 13. hodině zavzpomínají na vlnách regionálních stanic Českého rozhlasu na první setkání a spolupráci s Karlem Gottem známé osobnosti. V pořadu Fenomén Karel Gott zazní vzpomínky Lucie Bílé, Heleny Vondráčkové, Jitky Zelenkové, Jiřího Suchého, Karla Šípa nebo Felixe Slováčka. Karlu Gottovi bude po 16. hodině věnováno také speciální vydání pořadu Hvězdné návraty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…