Český rozhlas: Hudební publicista Jiří Černý hostem U Tří lvů

09.09.2016 15:47

Po letní přestávce zavítá na besedu Host U Tří lvů Českého rozhlasu České Budějovice opět velice zajímavá osobnost. Naše pozvání přijal významný český hudební kritik a publicista Jiří Černý. Beseda začíná ve středu 14. září v 17 hodin ve Studiovém sále Českého rozhlasu v ulici U Tří lvů 1.

Český rozhlas: Hudební publicista Jiří Černý hostem U Tří lvů
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

V únoru letošního roku oslavil Jiří Černý osmdesáté narozeniny. V odborných kruzích je tak již přes 60 let uznávaným hudebním kritikem, pořádá klubové poslechové pořady jako Antidiskotéky či Rockování, ale také autorem knih či článků.

Jiří Černý začínal jako redaktor časopisu Mladý svět, řada lidí však bude jeho jméno spojovat především s rozhlasem. Tam začínal před neuvěřitelnými dvaapadesáti roky. Zájem o hudbu převládl nad dalšími aktivitami už na počátku jeho novinářské kariéry, první recenzi publikoval ve dvaceti letech v deníku Večerní Praha.

Po srpnu 1968 Jiří Černý na dvacet let zmizel z tehdejšího Československého rozhlasu. Po zákazu však hudbu neopustil. Se svými poslechovými pořady objížděl celou zemi. V převratových dnech roku 1989 byl Jiří Černý aktivní v Občanském fóru, moderoval například první veřejné diskuse. V současnosti mohou lidé Jiřího Černého slyšet na vlnách Českého rozhlasu. Pro Dvojku připravuje každé pondělí autorský pořad Klub osamělých srdcí seržanta Pepře.

Veřejná beseda s Jiřím Černým začíná ve středu 14. září v 17 hodin. Předchází jí i rozhlasový rozhovor po 14. hodině odpoledním radioproudu Českého rozhlasu České Budějovice. Vstup na besedu je volný.

Jarní části cyklu rozhlasových besed Host U Tří lvů se účastnili například komiksový scénárista Vlastislav Toman, herec Petr Brukner, autorská dvojice televizního pořadu Šumné stopy David Vávra a Radovan Lipus nebo moderátor České televize Daniel Stach.

Další informace i mnoho praktických tipů je k dispozici na webových stránkách budejovice.rozhlas.cz a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…