Český rozhlas otevře na festivalu United Islands dvě scény, nabídnou rock i jazz

17.06.2015 14:01

Český rozhlas Wave stage a Český rozhlas Jazz stage - tak se budou jmenovat scény, které bude Český rozhlas mít na letošním festivalu United Islands. Obě budou umístěny na Střeleckém ostrově a nabídnou svůj program 19. a 20. června. Posluchači se mohou těšit na indie, dance a rock kapel z mladé české hudební scény. Na své si ale přijdou i fanoušci progresivního jazzu, kteří ocení jeho fúze s popem, rockem či elektronikou. Vstup na obě scény bude tradičně zdarma.

Český rozhlas otevře na festivalu United Islands dvě scény, nabídnou rock i jazz
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Český rozhlas je hlavním mediálním partnerem United Islands of Prague. Naše dvě scény nabídnou posluchačům živelné koncerty mladých kapel, stejně jako vystoupení zkušených a ostřílených matadorů české i zahraniční hudební scény. Nadále se budeme snažit propojovat naše vysílání s akcemi, jako je festival United Islands. Je to příležitost pro prezentaci našich stanic i možnost, jak dát šanci kapelám, které Český rozhlas podporuje v rámci svých projektů,“ uvedl náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René Zavoral.

Český rozhlas Wave stage představí to nejzajímavější z mladé české hudební scény. Postarali se o to moderátoři pořadů Startér a Czeching. Objeví se zde například popovější Dalekko, indie dance/rock elektropopová parta Fred Madison či showgaze z Rakovníka Manon Meurt a řada dalších. Headlinerem Český rozhlas Wave stage bude kapela Wild Tides, loňští vítězové hudebního projektu Czeching.

Cˇeský rozhlas Jazz stage bude hostit hudebníky spíše jazzového ladeˇní a to jak z domácí, tak ze zahraniční scény. Návšteˇvníci se můžou teˇšit na slovenskou sestavu Longital – tvu°rce písnˇových obrazu° nasátých rockem, folkem, elektronikou a osobitou poezií, vídenˇské kvarteto jazzmanu° Phanda, proslulý Big Band Gustava Broma nebo Michel Reis Trio z Lucemburska.

Czeching je hudebně exportní projekt, jehož prostřednictvím chce Český rozhlas podporovat nadějné alternativní kapely v jejich snaze prorazit do zahraničí. Startér je hitparáda neobjevených talentů Radia Wave, pořad, který se snaží najít nejzajímavější kapely na české hudební scéně.

Na doprovodném programu se podílí Rádio Junior a stanice Vltava. Pátek i sobota bude v Kinského zahradě dětská chillout zóna a hrací koutek Rádia Junior, stánek Českého rozhlasu Jazz a stanice Vltava návštěvníci najdou na Střeleckém ostrově. K vyzvednutí bude katalog a hodnocení jazzových alb roku 2014. Na místě si lidé můžou stáhnout do svého mobilu jazzová alba nebo vyzkoušet fotokoutek Vltavy. Více na webu festivalu unitedislands.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…