Český rozhlas spouští v Mikulově nový DAB+ vysílač

14.10.2022 15:16 | Tisková zpráva

Pro široké okolí Mikulova byl spuštěn nový DAB+ vysílač. Od pátku 14. října zajistí obyvatelům jižní Moravy lepší příjem DAB+ multiplexu Českého rozhlasu. Vysílač byl spuštěn na kanálu 12 D s výkonem 5 kilowattů ERP.

Český rozhlas spouští v Mikulově nový DAB+ vysílač
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Spuštění tohoto vysílače významně přispěje k lepšímu pokrytí velké části Moravy na jih od Brna a též dálnice D2 z Brna do Bratislavy. Výrazně také vzroste homogenita elektromagnetického pole a tím v této oblasti dojde ke zlepšení indoor neboli domácích příjmových podmínek, což je v tuto chvíli naší prioritou,“ uvedl ředitel Techniky a správy Českého rozhlasu Karel Zýka.

Na základě individuálního oprávnění, vydaného Českým telekomunikačním úřadem, byl nový vysílač spuštěn dne 14. října 2022 ve 13 hodin z lokality Mikulov - Děvín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…