Český rozhlas už podruhé pořádá PRESSpektivy – Budoucnost žurnalistiky

11.04.2013 9:30

Mezinárodní projekt PRESSpektivy – Budoucnost žurnalistiky se ve dnech 8. – 10. dubna 2013 opět uskuteční v Praze. Pozvání Českého rozhlasu přijal ruský nezávislý novinář a hudební publicista Artěmij Troickij.

Český rozhlas už podruhé pořádá PRESSpektivy – Budoucnost žurnalistiky
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Artěmij Troickij je významnou osobností na ruské i mezinárodní scéně. Výčet činností A. Troického je velmi pestrý, mimo jiné moderuje vlastní pořad na respektované rozhlasové stanici Echo Moskvy, činný je v ruském opozičním hnutí a zasazuje se o propuštění členek skupiny Pussy Riot, vyučuje také na univerzitách v Rusku a ve Spojených státech.  

V pondělí 8. dubna A. Troickij bude se zaměstnanci Českého rozhlasu diskutovat o tématech, jako jsou svoboda médií, autocenzura vs. hranice veřejnoprávního vysílání nebo role veřejnoprávních médií v propagaci nemainstreamových hudebních žánrů. Jednotlivé panely budou moderovat Martina Mašková (ČRo Plus) a Petr Dorůžka, hudební publicista a spolupracovník ČRo Vltava. Účastníkem panelu bude také šéfredaktor Radia Wave Tomáš Turek.

Úterý 9. dubna je vyhrazené pro konání Kreativní dílny. Vybraní studenti vysokých škol si přímo v Českém rozhlase vyzkoušejí novinářskou práci pod vedením zkušených redaktorů. V roli školitelů se představí Zuzana Rejchová (Radio Wave) a Pavel Polák (zahraniční redakce Centra zpravodajství). Novým partnerem projektu je i měsíčník Bel Mondo, jehož šéfredaktorka Bára Procházková se bude věnovat „píšící“ skupině studentů.

V rámci své návštěvy  Prahy A.Troický navštíví také Rádio Svobodná Evropa, kde se uskuteční moderovaná debata pro redaktory RFE/RL.

„Zúčastnil jsem se loňských premiérových PRESSpektiv a ten zážitek se pro mě stal, troufám si říci, zlomový. V podstatě jsem prohlédl a zjistil, že rozhlas a rádiová žurnalistika je ten obor, kterým se chci ubírat,“ napsal Tomáš Jelen, student FSS MUNI v Brně, v dopise, kterým se hlásil do letošního ročníku. PRESSpektivy – Budoucnost žurnalistiky nabízí i ve svém dalším ročníku studentům možnost změnit pohled na svou budoucí novinářskou kariéru.

Více informací o projektu na www.presspektivy.cz.

Český rozhlas

MgA. Jakub Čížek

ředitel Odboru komunikace a vnějších vztahů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Taxislužba Svez.se z každé své jízdy podpoří NROS a charitativní projekt Pomozte dětem

12:12 Taxislužba Svez.se z každé své jízdy podpoří NROS a charitativní projekt Pomozte dětem

Ve čtvrtek 30. května 2024 podepsali zástupci služby Svez.se a Nadace rozvoje občanské společnosti (…