Český rozhlas získal pro Nepál více než 4 miliony

22.05.2015 20:31

Posluchači Českého rozhlasu dosud poslali či přislíbili na obnovu zemětřesením poničeného Nepálu více než čtyři miliony korun. Příspěvky posílali od úterý na speciální konto i formou dárcovských SMS zpráv.

Český rozhlas získal pro Nepál více než 4 miliony
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Sbírka „Pomáhejte s námi Nepálu“ dnes vyvrcholila otevřením call-centra, kde nabídky finančních darů od volajících po celý den přijímaly i známé osobnosti z řad sportovců, herců či moderátorů. Na konto ve prospěch Nepálu bude možné přispívat minimálně do konce června.

„Těší mě, jaký ohlas sbírka Českého rozhlasu vyvolala. Je skvělé, že naši posluchači projevili solidaritu s Nepálem, jednou z nejchudších zemí světa, která se bude s následky ničivého zemětřesení vyrovnávat ještě velmi dlouhou dobu. Naším cílem bylo pomoci dvěma konkrétním nepálským vesnicím a lidem, kteří v nich žijí. Díky vybraným finančním darům zde bude možné obnovit mnoho domů a pomoci vylepšit infrastrukturu, kterou nyní tato země potřebuje nejvíce,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

Český rozhlas pořádá sbírku „Pomáhejte s námi Nepálu“ ve spolupráci s nadací Namasté Nepál. Tato nezisková organizace má více než deset let zkušeností s pomocí v této oblasti a dokázala zde realizovat již několik staveb. Nyní se bude moci zaměřit na rekonstrukci domů či školy ve vesnicích Simthalí a Dahú.

Nadační fond Českého rozhlasu zřídil speciální konto pro dary přes bankovní účet, kam mohou lidé přispívat. Číslo konta je 2009999200/0300. Přispět je možné i formou DMS na číslo 87777. Dárcovká SMS zpráva musí být zaslána ve tvaru tvaru DMS PRONEPAL. Jedna DMS stojí 30 Kč, obdarovaný obdrží 28,5 Kč. Více informací je možné najít na www.darcovskasms.cz .

„Na sbírce ‚Pomáhejte s námi Nepálu‘ se podílely s velkým nasazením desítky zaměstnanců Českého rozhlasu – od techniků až po zpravodaje či moderátory. V našem call-centru se pak vystřídala i řada známých sportovců a herců, kterým také patří poděkování za jejich podporu. Sbírka na pomoc Nepálu ještě nekončí, ale potrvá minimálně do konce června. Již zítra pořádá Český rozhlas den otevřených dveří a všichni návštěvníci budou moci rovněž přispět do připravené pokladničky,“ řekl koordinátor sbírky Jiří Haramul.

Všechny informace o sbírce jsou k dispozici na internetových stránkách www.pomahejtesnaminepalu.cz.

Sbírka Českého rozhlasu „Pomáhejte s námi Nepálu“
Číslo účtu – 2009999200/0300
DMS PRONEPAL na číslo 87777

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…