Český statistický úřad spolupořádal první hackathon veřejné správy

18.09.2017 17:12 | Zprávy

První hackathon veřejné správy už má své vítěze. Mezi nejlepšími projekty uspěli i tvůrci, kteří využili otevřených dat Českého statistického úřadu.

Český statistický úřad spolupořádal první hackathon veřejné správy
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

Hackathonu, který odstartoval v pátek 15. září v Praze, se zúčastnilo šest desítek programátorů. Na základě dat umožňujících dálkový přístup v otevřeném a strojově čitelném formátu vytvořili 15 projektů. Využili nejen datových sad Českého statistického úřadu, ale i Nejvyššího kontrolního úřadu, Českého telekomunikačního úřadu, Českého úřadu zeměměřického a katastrálního, České správy sociálního zabezpečení, Ministerstva vnitra, Ministerstva financí a dalších.

„ČSÚ má širokou nabídku otevřených dat. Veřejnosti jsou v tomto formátu dostupné např. volební výsledky, údaje o dojížďce do zaměstnání mezi okresy, o narozených a zemřelých nebo o naději dožití v okresech. K dispozici jsou i otevřená data o dlouhodobém vývoji spotřebitelských cen, která jsou zajímavá,“ shrnuje Iva Ritschelová, předsedkyně ČSÚ.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Hezky napsané

Celý váš komentář ke státnímu svátku se mi líbil. Na konci píšete, že 28. říjen není jen datum. Je to připomínka, že když táhneme za jeden provaz, dokážeme všechno. Nemyslíte, že to je ale něco, co vy politici vůbec neděláte? Že se nejste schopni ani v dost zásadních věcech oprostit od vaší stranick...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.