Cisco a ČVUT uzavřely dohodu o výzkumné spolupráci v oblasti kybernetické bezpečnosti

18.09.2013 8:01

České vysoké učení technické v Praze a společnost Cisco uzavřely dohodu o vytvoření společného výzkumného programu s cílem řešit nové výzvy, které se objevují v oblasti kybernetické bezpečnosti.

Cisco a ČVUT uzavřely dohodu o výzkumné spolupráci v oblasti kybernetické bezpečnosti
Foto: red
Popisek: Cisco

K dosažení těchto cílů budou maximálně využity špičkové znalosti a zkušenosti výzkumníků ČVUT v oborech jako jsou umělá inteligence, machine learning nebo počítačové vědy. Na projekty, které univerzita do programu navrhne, může od společnosti Cisco získat během pěti let celkem téměř půl milionu EUR.

Uzavřená dohoda staví na dlouhodobé spolupráci ČVUT a české společnosti Cognitive Security, která se stala v únoru 2013 předmětem akvizice ze strany společnosti Cisco.

„Partnerství se soukromým sektorem je pro ČVUT jednou z priorit. Zaručuje nám, že naše výuka i výzkum jsou pro praxi relevantní a že naši absolventi jsou konkurenceschopní i ve světovém měřítku. Spoluprací se společností Cisco získává ČVUT přístup k obrovské „reálné laboratoři“, která nám umožní využít naše odborné znalosti k ochraně sítí před kybernetickými hrozbami nové generace,“ řekl prof. Ing. Pavel Ripka, CSc., děkan Fakulty elektrotechnické.

„Tato spolupráce s ČVUT na poli kybernetické bezpečnosti je jedna z prvních svého druhu. Jde o novou formu partnerství, která se společnost Cisco snaží navazovat s předními výzkumnými univerzitami po celém světě. Jsme si vědomi důležitosti kybernetické bezpečnosti, snažíme se proto najít ty nejlepší mozky v oboru na celém světě, a postupovat společnými silami. Velice oceňujeme vynikající práci světové úrovně, kterou na ČVUT odvádějí, a těšíme se na dlouhou a vzájemně prospěšnou spolupráci,“ řekl Michal Pěchouček, ředitel vývoje bezpečnostních řešení ve společnosti Cisco a profesor na katedře počítačů, ČVUT.

Program výzkumu se zpočátku zaměří na oblast machine learningu, analýzy dat nebo teorie her v kontextu kybernetické bezpečnosti, ale i na mobilní technologie nebo cloud computing. Díky nově vytvořenému partnerství se mohou nadaní studenti Fakulty elektrotechnické ČVUT během studia účastnit stáží v Cisco International Internship Program. V rámci tohoto programu stráví rok prací po boku inženýrů společnosti Cisco přímo v USA a získají neocenitelné zkušenosti, které jim pak pomohou v jejich kariéře. První dva studenti se již programu účastní a působí přímo v kalifornské centrále společnosti Cisco.

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým lídrem v oblasti síťových služeb, které mění způsob, jakým se lidé připojují, komunikují mezi sebou a spolupracují.

Informace o společnosti Cisco jsou k dispozici na http://www.cisco.com. Další zprávy lze nalézt na http://newsroom.cisco.com.

Cisco a logo Cisco jsou registrované ochranné známky společnosti Cisco Systems, Inc. ve Spojených státech amerických a dalších zemích. Všechny další registrované ochranné známky uvedené v tomto dokumentu jsou majetkem příslušných vlastníků.

O ČVUT

České vysoké učení technické v Praze (www.cvut.cz) je nejstarší nevojenská technická univerzita ve střední Evropě s 300letou tradicí, špičkovými výzkumnými výsledky, velkým počtem specializovaných laboratoří a rozsáhlými studijními zdroji. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií). Fakulta elektrotechnická (www.fel.cvut.cz) je předním výzkumným pracovištěm v oblasti počítačových věd v rámci celé ČVUT. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…