Cisco oznamuje záměr převzít českou firmu Cognitive Security

03.02.2013 21:20

Cisco posiluje platformu síťových bezpečnostních řešení akvizicí české společnosti Cognitive Security.

Cisco oznamuje záměr převzít českou firmu Cognitive Security
Foto: red
Popisek: Cisco

Společnost Cisco oznámila svůj záměr převzít českou soukromou firmu Cognitive Security. Ta se zaměřuje na výzkum v oblasti síťové bezpečnosti a detekci pokročilých forem kybernetického ohrožení s využitím prvků umělé inteligence. Bezpečnostní řešení Cognitive Security umožňují provádět v reálném čase takzvanou behaviorální analýzu dat protékajících sítí, identifikovat aktuální bezpečnostní hrozby a dále je analyzovat. Využívají přitom řadu sofistikovaných softwarových technologií.

„Velice mě těší, že Cisco chce provést v České republice akvizici, která je zároveň první akvizicí firmy v regionu střední a východní Evropy. Jde o velké ocenění inovačního potenciálu a síly IT odvětví v naší zemi, obzvláště v tak strategické oblasti, jakou je kybernetická bezpečnost,“ řekl Jiří Devát, generální ředitel Cisco ČR.

Oblast IT bezpečnosti se v poslední době výrazně proměňuje stále intenzivnějším využíváním cloudových služeb a mobility. Tradiční bezpečnostní postupy už přitom často nestačí k dokonalé ochraně uživatelů před novými bezpečnostními hrozbami, které se objevují. Současné kybernetické útoky jsou přesněji cílené, komplexnější a ničivější než kdy dříve. Technologie Cognitive Security umožňují identifikovat a detekovat bezpečnostní anomálie a v kombinaci s metodami aktivní ochrany sítě umožní společnosti Cisco nabídnout zákazníkům unikátní řešení jejich bezpečnostních potřeb.

Cílem společnosti Cisco je poskytovat uživatelům sítí integrovaná bezpečnostní řešení, která jim umožní naplno využít výhody podnikání ve světě mobility a cloudu. Propojením systému globální detekce bezpečnostních hrozeb, který má k dispozici Cisco, s možnostmi behaviorální analýzy v reálném čase od Cognitive Security, vznikne integrovaný nástroj pro řízení bezpečnosti inteligentních sítí a aktivní ochranu před pokročilými kybernetickými hrozbami.

Společnost Cognitive Security dlouhodobě spolupracuje s pražskou ČVUT a v rámci společného projektu aplikuje výsledky výzkumu ČVUT v oblasti síťové bezpečnosti. Cisco a Cognitive Security hodlají vědecko-výzkumnou spolupráci s ČVUT dále rozšiřovat.

Zaměstnanci Cognitive Security se v rámci Cisco zapojí do skupiny Security Technology Group, kterou vede senior vice-president Chris Young. Akvizice Cognitive Security by podle odhadů měla být dokončena ve třetím kvartálu fiskálního roku 2013 (3. kvartál fiskálního roku Cisco zahrnuje měsíce únor-duben) v souladu s obvyklými postupy pro dokončení transakce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…