Conseq opět zvítězil v soutěži Zlatá koruna

16.06.2013 18:51

Investiční program Horizont Invest společnosti Conseq Investment Management, a. s., zvítězil v 11. ročníku soutěže Zlatá koruna v kategorii Podílové fondy a již podruhé si z této soutěže odnesl nejvyšší ocenění. Zlatou korunu převzali zástupci společnosti Conseq na slavnostním vyhlášení soutěže v TOP HOTELu Praha.

Conseq opět zvítězil v soutěži Zlatá koruna
Foto: Conseq
Popisek: Conseq Invest

Investiční program Horizont Invest získal Zlatou korunu v kategorii Podílové fondy také v roce 2011. Loni byl rovněž oceněn, umístil se na druhém místě a odnesl si Stříbrnou korunu. „Horizont Invest je jedním z klíčových produktů Consequ a velice si vážíme toho, že nezávislí odborníci již několikrát ocenili výhody, které náš program klientům přináší,“ komentuje vítězství Richard Siuda, ředitel prodeje společnosti Conseq Investment Management. „Conseq byl vůbec první společností, která program s koncepcí životního cyklu v roce 2005 na český trh přinesla. Klienti velmi oceňují, že časový horizont lze navrhnout podle jejich potřeb, libovolně jej průběžně upravovat a zejména, že celý program funguje bez nutnosti jejich zásahu,“ dodává Richard Siuda.

Investiční program Horizont Invest je typem produktu „životního cyklu“, čímž představuje efektivní řešení například pro spoření na důchod, úspory dětem do data jejich dospělosti nebo investování volných prostředků. Jedná se o velmi jednoduchou formu pravidelného investování do podílových fondů již od 500 Kč měsíčně s výběrem investiční strategie od vyvážené až po dynamickou. Program Horizont Invest pak sám přizpůsobuje složení portfolia životní etapě člověka.

Na začátku v portfoliu převažují rizikovější aktiva s možností vyššího zhodnocení úspor,s blížícím se koncem investování se potom rizikovost snižuje přesouváním prostředků do méně rizikových aktiv, čímž se chrání již dosažené zisky.

Horizont Invest – tabulka zastoupení akciových a konzervativních fondů v plánovaném časovém horizontu:

O soutěži Zlatá koruna

V soutěži Zlatá koruna jsou od roku 2003 hodnoceny finanční produkty na českém trhu. O výsledcích v 16 kategoriích rozhodují nezávislí odborníci, sdružení ve Finanční akademii. V samostatné anketě Cena veřejnosti hlasuje také široká veřejnost. Od prvního ročníku soutěže se jí zúčastňují všechny významné banky, pojišťovny, leasingové, investiční a další finanční společnosti. Cílem soutěže je ocenit produkty, které výrazně přispívají k rozvoji českého finančního trhu.

O společnosti Conseq:

Conseq je investičním manažerem s více než 15letou historií na českém trhu. Vedle obhospodařování institucionálních portfolií již přes 10 let obhospodařuje fondy kolektivního investování a poskytuje další služby drobným i velkým investorům. V těchto oblastech má Conseq významný podíl na trhu a získal si důvěru více než 100 000 investorů.

Conseq v současnosti kromě podílových fondů vlastní skupiny nabízí i produkty dalších renomovaných investičních manažerů, jakými jsou např. BNP Paribas, C–Quadrat, Citibank, ČP Invest, Franklin Templeton, HSBC, ING, Pioneer, Societe General a další. S objemem obhospodařovaných aktiv ve výši cca 25 mld. CZK (podle údajů AKAT ČR) je skupina Conseq největším nezávislým investičním manažerem v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…