Čtyři moravské kraje vydaly společnou Mapu zážitků Moravy a Slezska

17.01.2016 17:10

Na veletrhu cestovního ruchu Regiontour v Brně byl 2016 představen nový propagační materiál s názvem Mapa zážitků Moravy a Slezska. Symbolického pokřtění publikace se za Jihomoravský kraj ujal radní Václav Božek.

Čtyři moravské kraje vydaly společnou Mapu zážitků Moravy a Slezska
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Tato mapa čtyř moravských krajů (Jihomoravského, Moravskoslezského, Olomouckého a Zlínského) upoutá na první pohled atraktivními fotografiemi, v samotné mapě je vyznačeno u každého kraje deset lákavých turistických cílů a jeden „horký tip“ pro milovníky fauny, hornických dobrodružství nebo ty, kteří si chtějí vyzkoušet, jak zábavná je věda. Tvůrci materiálu nezapomněli ani na výčet pravidelně se opakujících akcí, ať už jde o akce kulturní, gastronomické nebo sportovní.

Mapu využijí domácí i zahraniční turisté. Celkový náklad 40 000 výtisků je určen jak pro Českou republiku, tak pro anglicky, německy, polsky, rusky nebo italsky mluvící návštěvníky. Mapa bude distribuována přes veletrhy cestovního ruchu a zahraniční zastoupení agentury CzechTourism ve vybraných zemích.

Kraje Jihomoravský, Moravskoslezský, Olomoucký a Zlínský úzce spolupracují při vytváření společných projektů už od roku 2005. Všechny projekty byly vždy přijaty velmi příznivě především širokou veřejností a staly se vyhledávaným „zbožím“ ve všech krajích. V minulých letech byly vydány např. publikace „Duchovní dědictví Moravy a Slezska“ (2012), „Lázně s chutí Moravy a Slezska“ (2013) a „Gastronomie a folklór Moravy a Slezska“ (2014). 

foto JMK

foto JMK

foto JMK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …