Čtyři největší úskalí půjčky bez doložení příjmů

11.12.2018 13:50

Rádi byste si půjčili peníze, nicméně nemáte zaměstnání a z něho plynoucí pravidelný příjem? Určitě nejste sami. To vás ale nemůže těšit, jelikož peníze prostě potřebujete a v daném momentu se bez nich neobejdete. Finanční instituce dokážou pomoct i v takovéto nepříjemné situaci.

Čtyři největší úskalí půjčky bez doložení příjmů
Foto: Shutterstock
Popisek: Půjčky - ilustrační foto

Počítejte ale s tím, že se rozhodně nebude jednat o všechny banky a nebankovní společnosti. Jen vybraní poskytovatelé umí nabídnout půjčky bez doložení příjmů. Ostatně právě ony slouží jako hlavní a mnohdy i jediný ukazatel bonity potenciálních klientů mnohých nebankovních institucí. Banky vyžadují toto potvrzení prakticky vždy, protože jde o nejjednodušší a nejefektivnější prověření schopnosti splácet ze strany dlužníka. Ani tyto půjčky se ovšem neobejdou bez případných komplikací. Jaká jsou tedy hlavní úskalí nebankovních půjček bez doložení příjmu?

Maximální RPSN

Roční procentuální úroková sazba se řadí mezi tradičně nejvyužívanější ukazatele výhodnosti půjčky. Vyjadřuje přesně, o kolik více přeplatí dlužník v ročním intervalu. V rámci RPSN se pochopitelně počítá hned z několika tradičními poplatky. Jedná se třeba o platby vztahující se k vedení úvěrového účtu, případně k realizaci samotné půjčky. Počítat musíte i s úrokovou sazbou, jež je v RPSN zahrnuta také. Každá nebankovní půjčka musí prostě RPSN vykazovat. Nebankovní společnosti mají povinnost tento ukazatel uvádět. Jestliže tak neučiní, stávají se logicky nedůvěryhodnými.

Vysoké poplatky za prodloužení splatnosti

Jakákoli půjčka bez doložení příjmů je charakteristická především vysokými poplatky spojenými s prodloužením splatnosti. Mnohé společnosti dokonce přesně na tomto dokážou vydělat poměrně solidní částky. Lákají lidi na realizaci zdarma s tím, že postupně někteří z nich nebudou schopni splácet včas. Tím pádem logicky musejí platit ona penále za zpoždění. Ta jsou pochopitelně velmi vysoká.

Odložení splátek se nevyplácí

Možná se vám zdá, že celou situaci můžete vyřešit poměrně jednoduchým způsobem, a to odložením splátky. Ano, u drtivé většiny společností je tento tah možný. Opět byste měli počítat s tím, že se nebude jednat o bezplatnou záležitost. Naopak budete muset uhradit další peníze navíc. I když je realizována rychlá půjčka ihned, pravidelným splátkám se zkrátka nemáte šanci vyhnout.

Pozor na nepřehledné podmínky

Mnozí poskytovatelé se také vyznačují tím, že sice uvádějí veškeré podmínky týkající se jejich úvěrů, nicméně ty jsou velmi nepřehledné. Od takovýchto společností se také vyplatí dát ruce pryč. Znát byste totiž před samotnou realizací půjčky měli všechno, co s ní přímo souvisí. Mimo RPSN, celkové finanční výše úvěru a doby splatnosti si zjistěte také informace týkající se právě prodloužení splatnosti, odložení splátek a zkrátka penalizací, jež s případnou platební nekázní jakkoli souvisejí. Výborné je také to, když si budete moci přímo na stránkách poskytovatele spočítat, kolik peněz přeplatíte, Prostřednictvím virtuální kalkulačky si jednoduchým způsobem nasimulujete situaci a následně se dozvíte veškeré potřebné informace. Po podpisu smlouvy vás nemůže vůbec nic překvapit. Budete znát i mnohé ostatní důležité věci. Vždyť mnozí poskytovatelé také uvádějí nejčastější dotazy a odpovědi na ně. Většinou mají i živou komunikaci, takže se není problém na cokoli zeptat přímo odborníků. Závěrem bychom také neměli zůstat dlužni tip na pozoruhodnou nebankovní půjčku. Je jím ExtraCredit.cz. Jedná se o půjčku o celkové výši až 300 000 korun. Vše se u ní obejde bez doložení příjmů a půjčit si lze jednoduchým způsobem online. Splatnost je u ní stanovena až na 7 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…