Czech Tourism: Čínské turisty má do Česka přilákat přímé letecké spojení a filmy

15.06.2014 17:42

O posílení příjezdového cestovního ruchu do České republiky rokovali představitelé Číny s ministerstvem pro místní rozvoj a agenturou CzechTourism. Hlavními tématy návštěvy bylo přímé letecké spojení, filmový turismus či masivní propagace na internetu.

Czech Tourism: Čínské turisty má do Česka přilákat přímé letecké spojení a filmy
Foto: red
Popisek: Czech Tourism

Zlepšení spolupráce s Českou republikou v oblasti cestovního ruchu bylo důvodem návštěvy čínské delegace v čele se Šao Čchi-wejem, předsedou Čínské národní správy pro cestovní ruch (CNTA). Ten zdůraznil, že Českou republiku vnímá jako atraktivní destinaci s vysokým turistickým potenciálem pro čínské turisty.

 Delegace složená z vysokých úředníků CNTA a ředitelů tří největších čínských cestovních kanceláří projednávala zintenzivnění spolupráce s představiteli MMR, zástupci agentury CzechTourism i dalšími českými subjekty.

 Při jednání s ministryní Mgr. Věrou Jourovou předseda Šao zdůraznil, že mezi základní podmínky pro zatraktivnění destinace patří zavedení přímého leteckého spojení a masivní marketing ČR v Číně. Kromě toho zmínil možnost exportu českých seriálů a filmů do Číny, což by dále zvýšilo povědomí o destinaci. Delegace nabídla i možnost propagace přímo na webových stránkách CNTA.

 Navíc Šao pozval českou stranu k účasti na podzimním veletrhu CITM Šanghaj, který CNTA organizuje, a v rámci něho také nabídl podporu realizace tematických panelů o České republice. Zároveň vyzval k vytváření produktových balíčků pro turisty, v nichž bude Česká republika zastoupena spolu s dalšími zeměmi střední a východní Evropy.

 Podkladem pro realizaci konkrétních kroků je Protokol o spolupráci v oblasti turismu mezi Čínou a zeměmi střední a východní Evropy, který byl podepsán v Budapešti 22. května 2014 a obsahuje základní rámec fungování a realizace budoucích projektů. Agentura CzechTourism spolu s Ministerstvem pro místní rozvoj připravuje připojení České republiky k tomuto Protokolu a aktivní účast na posílení česko-čínské spolupráce.

 Kromě jednání strávila delegace část svého programu poznáváním turistických atrakcí v Českém Krumlově. Doprovázel ji náměstek ministryně pro cestovní ruch Ing. Jiří Houdek a Mgr. Klára Vysloužilová, vedoucí oddělení zahraničních zastoupení agentury CzechTourism.

 „Pan Šao obdivoval perfektní stav historických památek v Českém Krumlově, zapůsobila na něj také romantická atmosféra města a spontánně se rozhodl pro výstup na věž krumlovského zámku,“ řekla Ing. Eliška Koričarová z destinačního managementu města, která se delegaci věnovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…