CzechInvest: Česká maska ochrany FFP3 se připravuje pro sériovou výrobu

13.04.2020 7:34

Na český i zahraniční trh plánují tvůrci dodávat až deset tisíc kusů denně.

CzechInvest: Česká maska ochrany FFP3 se připravuje pro sériovou výrobu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Český výzkumný tým vedený startupem TRIX Connection při Českém institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT (CIIRC ČVUT) vyrobil společně s experty z českých firem ochrannou masku RP95-M. Ta má nejvyšší stupeň bezpečnosti FFP3 a může tak posloužit zejména zdravotníkům v první linii.

V současně době chce výzkumný tým navýšit její výrobní kapacitu tak, aby bylo možné dodávat na český i zahraniční trh až deset tisíc kusů denně. Pro nový technologický postup upravují vědci a průmysloví experti design masky. Cílem je co nejdříve nastavit systém pro sériovou výrobu.

Počáteční výrobu urychlila spolupráce Výzkumného a vývojového ústavu Sigma v Lutíně a firmy Acam Solution, kterou zprostředkovala agentura CzechInvest. Ochranná maska prošla už i certifikací na sériovou výrobu.

Pro podobné typy spolupráce založil CzechInvest ve společně s Ministerstvem průmyslu a obchodu, Ministerstvem zdravotnictví a Svazem průmyslu a dopravy ČR platformu Spojujeme Česko. Zde mohou firmy v sekci CoVpoint nabízet pomoc státu i sobě navzájem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…