CzechInvest: Česká start-upová invaze do Silicon Valley

01.09.2018 14:58

Dosud nejvyšší počet českých, CzechInvestem podpořených start-upů se sejde v září v San Franciscu. Od 2. do 21. září 2018 se zde postupně představí 11 českých začínajících firem. Díky třem svým projektům na podporu českých start-upů – CzechStarter, CzechDemo a CzechAccelerator – pro ně CzechInvest připravil bohatý program.

CzechInvest: Česká start-upová invaze do Silicon Valley
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

„Přestaví se na veletrhu TechCrunch Disrupt San Francisco 2018, zúčastní se řady workshopů a méně či více formálnějších setkání se zdejší start-upovou komunitou, potenciálními partnery či českými podnikateli, kteří zde již úspěšně několik let působí. Na Czech Pitching Night dostanou šanci zaujmout přímo svého možného budoucího investora,“ upřesňuje zářijový program českých start-upů v San Franciscu Markéta Havlová, ředitelka Odboru start-upů agentury CzechInvest.

Na veletrhu TechCrunch Disrupt San Francisco, který se koná od 5. do 7. září 2018, se díky podpoře projektu CzechDemo představí šest českých start-upů: Autolift Production, Webscope, Nanits Universe Ltd., Dataddo, MapTiler a Miomove. Svůj pobyt zde zahájí už 2. září 2018 neformálním setkáním s místní start-upovou komunitou na jedné ze sanfranciských pláží.

Na veletrhu i neformálním setkání se k nim přidají dva start-upy XLAB a Largos Media, kterým ve zdejším akcelerátoru US MAC zároveň začíná tříměsíční akcelerační pobyt podpořený z projektu CzechAccelerator. Společně se setkají s českými a slovenskými podnikateli, kteří v Silicon Valley už působí, dozví se něco o zdejších kulturních zvyklostech a obchodním prostředí, setkají se také se svými kolegy z Německa a s Johnem Rizzem, bývalým product managerem firmy Apple.

Tříměsíční pobyt v rámci projektu CzechAccelerator začíná v září dalším šesti start-upům také v ostatních destinacích. V New Yorku budou sbírat zkušenosti start-upy Spaceflow a ApuTime, v Londýně start-upy EXPANDO a Hardwario a v Singapuru Engramo group a RCE systems.

Sérii workshopů pod názvem Silicon Valley Camp absolvují 4 start-upy, které již v Česku prošly sedmiměsíčním mentoringovým projektem CzechStarter. Threat Mark, StatusDroid, SuperKodéři a také Webscope, který se do San Francisca vydal i s podporou projektu CzechDemo, se v akcelerátoru BootUP podrobněji dozví například o podmínkách a strategii vstupu na americký trh či očekáváních, které od nich potenciální investoři mají.

Vyvrcholení zářijového pobytu v San Franciscu čeká několik českých start-upů 13. září 2018 na tzv. Czech Pitching Night. Před odborným publikem a porotou, ze které mohou vzejít jejich potenciální budoucí investoři nebo obchodní partneři, si již naostro vyzkouší prezentaci svých produktů a služeb.

Projekty na podporu start-upů agentury CzechInvest jsou realizovány z programu Marketing, prioritní osy č. 2 „Rozvoj podnikání a konkurenceschopnosti malých a středních podniků“ v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Více informací na www.podporastartupu.cz.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…