CzechInvest: Počet transakcí na trhu M&A meziročně klesá

02.12.2019 8:24

CzechInvest vydal M&A Report za 3. čtvrtletí 2019.

CzechInvest: Počet transakcí na trhu M&A meziročně klesá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Vychází nové číslo M&A Reportu, které mapuje trendy na trhu fúzí a akvizic za třetí čtvrtletí roku 2019. Jeho plné znění je ke stažení ZDE.

V první polovině roku 2019 se hodnota fúzí a akvizic stabilizovala poblíž dlouhodobého průměru. Zároveň pokračoval trend výrazného poklesu počtu uzavřených transakcí, který může poukazovat na konec aktuálního cyklu na M&A trhu. Nárůst hodnoty fúzí a akvizic zaznamenal díky několika velkým transakcím trh v Severní Americe. Naopak v Evropě a Asii došlo v první polovině roku k většímu poklesu. Snižující se hodnota transakcí se dotýká většiny odvětví ekonomiky s výjimkou energetiky a průmyslového sektoru, které se těší dvojcifernému růstu.

Český M&A trh zaznamenal největší aktivitu v oblasti realit, kde bylo uzavřeno 55 transakcí. Následoval sektor průmyslu a služeb se 48 transakcemi a finanční sektor s 19 uzavřenými obchody. Součástí reportu je přehled vybraných fúzí a akvizic.

M&A report obsahuje také aktuality z projektu kapitálových účastí CzechLink, který funguje od srpna 2018. Projekt podporuje fúze, akvizice a joint ventures partnerství mezi lokálními a zahraniční investory a tuzemskými zájemci o investici. Součástí reportu je přehled anonymizovaných společností registrovaných v projektu CzechLink.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…