CzechTourism: Česká republika se v rámci iniciativy V 4 připomíná polským turistům

14.03.2021 22:45

U příležitosti 30. výročí utvoření Visegrádské skupiny byla v polském městě Kielce na jihovýchodě země otevřena výstava o historii, zajímavostech a kulturním bohatství zemí V4.

CzechTourism: Česká republika se v rámci iniciativy V 4 připomíná polským turistům
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

?Dojezdová vzdálenost autem z Kielc do Ostravy jsou pouhé 3 hodiny, což je důvodem, proč nabízet a lákat na prodloužené víkendy i individuální turisty. Statistiky z loňského roku ukazují, že po znovuotevření hranic od června 2020, byli Poláci druhou nejpočetnější skupinou zahraničních turistů v České republice.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

Výstava byla zahájena v únoru a bude trvat do poloviny dubna. Slavnostního zahájení se za Českou republiku zúčastnila Ivana Bílková, ředitelka zahraničního zastoupení CzechTourism v Polsku. Občané a turisté z okolí Kielc (město s cca 190 000 obyvateli) budou moci na své procházce do kláštera Karczówka navštívit výstavu a vzít si propagační materiály o České republice v polštině a také kontakty na místní cestovní kanceláře, které organizují výjezdy do ČR. „Posledních pět let se významně rozšiřuje počet cestovních kanceláří, které mají ve své nabídce různé programy v České republice, zpravidla po každém fam tripu se najde nějaká novinka v katalogu“, uvedla Ivana Bílková, ředitelka ZZ Polsko.

Propagace výstavy již proběhla v místních médiích i v celostátní TV. Roli zde hraje i aktivní, pozitivní přistup polských kněží, kteří již vyzvali věřící k její návštěvě. „Poutní turistika, ale i výjezdy po památkách jsou velkým lákadlem pro střední a starší generaci. Univerzita 3. věku v Kielcích je právě jednou z nejaktivnějších, která několikrát ročně pořádá výjezdy do ČR“, doplnila Ivana Bílková.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…