CzechTourism: České léčebné lázeňství se představilo v Dublinu a Londýně

15.12.2018 18:31

Českou republiku jako ideální destinaci pro péči o zdraví představilo zahraniční zastoupení agentury CzechTourism na mini roadshow v Dublinu a v Londýně.

CzechTourism: České léčebné lázeňství se představilo v Dublinu a Londýně
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Zástupci českých lázeňských společností představili v Dublinu a Londýně koncept českého lázeňství a jeho výjimečné léčebné účinky místním médiím, zástupcům cestovních kanceláří a agentur, praktickým lékařům a zástupcům privátních i státních pojišťoven.

Produkty českého léčebného lázeňství a wellness pobytů přijelo prezentovat těchto šest zástupců lázeňských společností: Imperial Karlovy Vary, a. s., Sanatoria Klimkovice, Lázně Bělohrad, a. s., Lázně Teplice v Čechách, a. s., Marienbad Kur & Spa Hotels a Radon Spa Jáchymov.

Prezentace v Dublinu proběhla ve spolupráci s Velvyslanectvím ČR v Dublinu. Velvyslanec Petr Kynštetr osobně večer zahájil. „Děkujeme agentuře CzechTourism za úspěšnou spolupráci v oblasti propagace českého lázeňství, setkání bylo zajímavé a pro irské podnikatele velmi přínosné,“ uvedl velvyslanec po skončení akce.

Obě akce byly podpořeny hashtagem #HealthCzech na Twitteru a dalších sociálních sítích. O českém lázeňství informovala významná média jako ITV, SETV, Daily Telegraph, CNN, Forbes Magazine, Culture Trip, World Spa & Wellness, Daily Mail a Heart Radio.

„Díky akci jsem získal výborný přehled o aktuální nabídce českého lázeňství a dalších atraktivitách v blízkosti lázeňských měst, jako je například královské golfové hřiště v Mariánských Lázních. Nejpřínosnější pro mě byla individuální jednání s lázeňskými společnostmi po skončení prezentací,“ zhodnotil akci Roger Aitken z časopisu Forbes.

Dle online dotazníku z eventu v Londýně byl největší zájem o informace o rekonvalescenčních a wellness pobytech, a dále o nabídku detox programů a pooperačních pobytů.

„Koncept léčebného lázeňství byl ve Velké Británii zrušen se založením Národní zdravotní služby (NHS) v roce 1948. Proto již dvě generace Britů nevědí, co pojem léčebné lázně ve skutečnosti znamená. Wellness odvětví je po celém světě na vzestupu, a když ve Velké Británii řeknete „léčebné lázně“, každý si představí pouze wellness. Dnes jsme se dozvěděli, že česká lázeňská města mohou nabídnout mnohem víc,“ uvedla Jitka Vanderpol, lékařka přední kliniky Penrith Hospital v Cumbrii.

V propagaci českého lázeňství na obou trzích bude zahraniční zastoupení pokračovat i v roce 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…