CzechTourism: Devět Čechů z deseti zná portál Kudyznudy.cz

11.06.2020 10:20

Cestovatelský portál agentury CzechTourism Kudyznudy.cz zná osmdesát sedm procent Čechů, každý druhý na něm hledá inspiraci, když plánuje dovolenou nebo výlet po České republice. Podle průzkumu, který se společností IPSOS realizovala agentura CzechTourism, je znalost i sledování portálu Kudyznudy.cz ve srovnání s podobnými portály v ČR jednoznačně nejvyšší.

CzechTourism: Devět Čechů z deseti zná portál Kudyznudy.cz
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Portál Kudyznudy.cz je stěžejním nástrojem agentury CzechTourism na podporu domácího cestovního ruchu. V rámci kampaně #světovéČesko publikoval za poslední měsíc na sedm desítek tipů na „světové“ výlety. Články o místech v Česku, která se podobají světoznámým protějškům, mají i svou speciální landing page www.svetovecesko.cz. Navíc tipy na „světové“ výlety postupně přibývají. Celkem jich redakce připraví 365.

„Květnová návštěvnost portálu Kudyznudy.cz byla už téměř na svých obvyklých číslech. Na rozdíl od března a dubna, kdy lidé nejčastěji vyhledávali výlety do přírody, procházky v okolí velkých měst či cykloturistiku, rostl v květnu zájem o lokální turistické cíle, výlety pro rodiny s dětmi i o tipy na světové výlety po Česku,“ uvedl Jan Herget ředitel agentury CzechTourism.

Kudyznudy.cz nabízí přes 80 tis. aktuálních nabídek na trávení volného času a akcí. V roce 2019 zaznamenal portál rekordních 18,1 mil. návštěv. Za prvních pět měsíců letošního roku 5,6 mil. návštěv. Facebookový profil Kudyznudy má téměř půl milionu fanoušků a přes šedesát tisíc sledujících má na Instagramu.

Rozpočet Kudyznudy.cz na marketingové (PPC) kampaně je poslední tři roky stále stejný – 1mil. Kč bez DPH.

7 ochutnávek z nabídky #světovéČesko

Teplické skály: Nechte se zlákat k procházce divokým skalním labyrintem, jehož monumentální krása doslova bere dech. Unikátní skalní město připomíná labyrint skalních věží v národním parku Bryce Canyon v Utahu. (Ideální pro rodiny s dětmi.)

Krušnohoří: Hornické památky v saském a českém Krušnohoří byly zapsány teprve loňském roce na Seznam světového dědictví UNESCO. Krušné hory nejsou jen ideálním cílem pro zimní sporty, ale také unikátní krajinou s technickými památkami a s tradicí hornictví a hutnictví sahající až do 13. století. (Dosud neobjevený turistický cíl.)

Moravské Toskánsko: Krajina podobného rázu jako v okolí města Kyjova se nenachází nikde jinde v Česku. Konkurencí jižní Moravy je pouze italské Toskánsko. Pěšky, na kole nebo vlakem – tyhle vzpomínky už vám nikdo nikdy nevezme. (Za zážitky – víno, regionální gastronomie, památky a příroda.)

Bikeparky: Ježdění na horských kolech po trailech v Česku je trendy, vznikají nové zajímavé projekty. Seznam českých center a bikeparků se stezkami pro horská kola je srovnatelný se světovou nabídkou. (Aktivní dovolená.)

Lázně Jeseník: Díky příznivému klimatu a osmi desítkám léčivých pramenů se řadí k nejvýznamnějším na světě. Patří mezi první tři světové destinace s nejvyšším léčebným účinkem. Do současné doby jsou používány některé původní metody Vincenze Priessnitze. (Lázeňská tradice.)

Kroměříž: Bohaté a inspirující letní sídlo olomouckých biskupů a arcibiskupů. Užijte si dovolenou obklopeni uměleckými skvosty a díly největších mistrů a myslitelů své doby. Květná zahrada představuje vrcholné dílo evropského zahradního umění 17. století a impozantní Arcibiskupský zámek není „jen“ obrazárna: láká i na netradiční prohlídky do prostor, v nichž se odehrálo nejedno důležité setkání panovníků, státníků a umělců. Oblíbili si jej i světoví filmaři. (Kulturní dědictví.)

Baťův kanál: Netradiční dovolená pro romantické námořníky v Česku. Technická památka, která našla nové smysluplné využití. Po obnově a opravách celé vodní cesty se po něm můžete plavit, a to jak při pravidelných výletních plavbách, tak na vlastních lodích nebo na vypůjčených motorových člunech nebo hausbótech, kde se dá i nocovat. (Příjemný odpočinek a relaxace.)

Novinka - mobilní aplikace Kudy z nudy – tipy na víkend je zdarma ke stažení jak v Google Play, tak v App Store.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…