CzechTourism Francie zahájilo letošní podzim veletrhy

11.10.2022 15:16 | Tisková zpráva

Ve dnech 20. – 22. září se v Paříži konal 44. ročník největšího B2B veletrhu cestovního ruchu na francouzském trhu - IFTM Top Resa. Na stánku pod záštitou pařížského zastoupení CzechTourism se představilo osm českých partnerů, působících na francouzském trhu.

CzechTourism Francie zahájilo letošní podzim veletrhy
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

První podzimní víkend pak patřil české pivní tradici, CzechTourism Francie a 5 českých pivovarů se účastnilo veletrhu BAL v severofrancouzském Lille.

Prestižního veletrhu IFTM Top Resa se na pařížském výstavišti Porte de Versailles každoročně účastní hlavní hráči cestovního průmyslu ve Francii. Na letošní ročník zavítalo celkem téměř 30 000 profesionálů z řad incomingových agentur, tour operátorů, dopravců, profesních médií, travel influencerů a turistických destinací z celého světa. Zahraniční zastoupení CzechTourism Francie tradičně připravilo stánek České republiky, kde se prezentovalo 8 českých společností: dopravní společnosti Smartwings, České dráhy a Airconsulting s.r.o a incomingové agentury AvantGarde Prague, PragInt, Tchequie Tour, Crystal Travel a Praha Tour.

Své dojmy z letošní účasti na veletrhu sdílel pan František Pochmon, jednatel Tchequie Tour s.r.o.: „Veletrh byl pro naši agenturu přínosný, proběhla spousta schůzek, díky kterým máme mnoho čerstvých projektů ke zpracování. Setkání se starými obchodními partnery byla obohacena o nové kontakty. Celkově český stánek poskytoval velmi dobré zázemí a nabídku občerstvení a propagačních materiálů ocenili především naši zahraniční partneři. Je dobře, že se Česká republika tímto způsobem propaguje a vytváří si tak turistickou konkurenční výhodu, neboť některé sousední země nebyly na veletrhu vůbec přítomny.“

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

„Česká účast na nejprestižnějším oborovém B2B veletrhu ve Francii je v současném kontextu post-pandemického oživení velmi důležitá. Přítomnost na veletrhu umožňuje vystavovatelům navázat nová obchodní partnerství a držet krok se změnami, kterými sektor za uplynulé 2 roky prošel. Zejména v kontextu současné vysoké ceny energií a míry inflace je vhodné francouzským partnerům připomínat českou destinaci a její hlavní výhody: geografická blízkost, rozmanitá turistická nabídka a zajímavé ceny“, shrnuje účast na IFTM Top Resa 2022 Jana Trojanová, pověřená vedením ZZ Francie. Český stánek na veletrhu TOP RESA je podporovaným projektem ekonomické diplomacie a slavnostní zahájení veletrhu tak proběhlo za účasti velvyslance České republiky ve Francii, pana Michala Fleischmanna.

Navazující víkend pak patřil české pivní turistice. Zahraniční zastoupení CzechTourism ve Francii zaštítilo svou účastí český stánek na festivalu ‘‘BAL“ (Biere a Lille) v metropoli pivního regionu francouzských Flander, Lille. Celkem pět českých pivovarů - Budějovický Budvar, Wild Creatures, Permon, Clock, Sibeeria – představilo svou rozmanitou nabídku francouzské veřejnosti a turistický infopoint CzechTourism poskytoval veškeré informace o cestování do ČR, včetně možnosti navštívit zemi virtuálně pomocí VR brýlí. V rámci konference o české destinaci pozvali CzechTourism Francie a organizátor akce agentura l’Échappée biere účastníky veletrhu na cestu do ČR za poznáním tradice českého piva.

Podzim bude na zahraničním zastoupení ve Francii zakončen unikátním destinačním B2B workshopem zemí Visegradské čtyřky, který se odehraje 15. prosince v reprezentačních prostorách polské ambasády v Paříži.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …