CzechTourism: Japonští bloggeři opět v ČR

01.12.2018 20:49

Třináct japonských bloggerů navštívilo ve spolupráci se zahraničním zastoupením agentury CzechTourism v září a říjnu Českou republiku, aby zde zmapovali na japonském trhu méně známé destinace.

CzechTourism: Japonští bloggeři opět v ČR
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

V září do ČR přijelo z Japonska pět bloggerů. Dva, kteří se zajímali o pivní kulturu, navštívili Dočesnou v Žatci, kde strávili jeden den a kromě festivalu si také prohlédli Chrám Chmele a další zajímavosti města. Jeden z nich pak pokračoval do Mariánských Lázní, Karlových Varů a Loktu, kde ochutnal místní slavné pivo Florian. Druhý blogger putoval na sever, užil si České Švýcarsko a poté Liberecký kraj. Před odletem z Prahy si ještě stihl prohlédnout muzeum automobilky Škoda v Mladé Boleslavi.

Tři bloggerky, které přiletěly na Pálavské vinobraní v Mikulově, strávily ve městě den a půl a poté je ještě čekal výlet na kole po krásách jižní Moravy, a to díky službě ČD Bike. Poté se rozdělily, jedna vyrazila do Brna, Olomouce a Ostravy, druhá putovala po Zlínském a Královéhradeckém kraji a třetí nejprve srovnávala Mikulov se Znojmem a pak se vydala do jihočeské Třeboně. Na konci října přijela do ČR skupina dalších 8 bloggerů, kteří zde putovali po destinacích spojených se stoletým výročím založení Československa a destinacích spojených s designem. Byli v ní i 2 bloggeři píšící pro známé travel portály, na kterých zahraniční zastoupení plánuje kampaň v příštích měsících. Dalších 6 bloggerů bylo nezávislých, z toho 3 nováčci objevovali ČR poprvé a 3 se vrátili na základě dojmů ze své návštěvy v minulém roce.

Tato skupina nejprve navštívila Ostravu, kde slavily obrovský úspěch zejména Dolní Vítkovice. Ve Zlíně bloggeři prohlédli Filmové ateliéry, ve Vizovicích se poveselili ve firmě Rudolf Jelínek, navštívili i Luhačovice, Strážnici a Brno, kde je zaujala nejen místní gastronomie, ale i Muchova výstava Dva světy.

Další zastávkou byla Chrudim. I tam bloggeři objevovali stopy, které zde zanechal Alfons Mucha. Potom přišly na řadu Třebechovice se svými betlémy a prvorepublikový Hradec Králové. Líbilo se i muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, stejně jako sklárna v Novém Boru. Po návštěvě Ještědu si bloggeři odjeli odpočinout do Českého Švýcarska na místní farmu Skalní hnízdo u Pravčické brány. Poslední dva dny strávila skupina v Plzni a v Praze.

„Z celého projektu očekáváme okolo 200 mediálních výstupů, které na blozích představí japonskému publiku nové destinace. Z reakcí bloggerů už v tuto chvíli víme, že některé destinace zařadíme do nejbližších press tripů znovu. Japonci si umějí jedinečnost regionů užít, a tak doufám, že regionální spolupráce bude pokračovat nejen v rámci press tripů, ale také v rámci našich dalších aktivit, jako jsou B2B roadshow či propagace na sociálních médiích,“ uvádí Martina Cílková, ředitelka zahraničního zastoupení Japonsko.

Jeden z bloggerských výstupů si můžete prohlédnou ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

7:02 ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…