CzechTourism: “Prožívej Česko” aneb Jak nový cestovatelský podcast láká italské turisty

05.07.2023 22:08 | Tisková zpráva

Podnítit zvědavost Italů a nalákat je na české hrady a zámky, ale třeba i do lázní a na aktivní dovolenou do České republiky. O to se nově snaží Centrála cestovního ruchu CzechTourism v Itálii pomocí série cestovatelských podcastů.

CzechTourism: “Prožívej Česko” aneb Jak nový cestovatelský podcast láká italské turisty
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Po covidové pandemii se Italové ještě minulý rok zdráhali ve velkém vyrážet na zahraniční dovolenou. Ukazuje se ale, že letos se příjezdy hostů z Itálie zvyšují a v žebříčku návštěvnosti se drží na 5. příčce. V letošním prvním čtvrtletí jich do Česka přijelo téměř 90 tisíc, což je značný meziroční nárůst, a to o 167 % oproti roku 2022.

Desetiminutové podcasty, které vznikají díky zahraničnímu zastoupení CzechTourismu v Itálii, mají ještě víc podnítit zvědavost Italů a nalákat je do míst, která stojí za to objevovat. Podcasty vypráví o regionálních zajímavostech, které jsou vybírány i s ohledem na různé cílové skupiny posluchačů a potenciálních turistů.

Anketa

Vadí vám, že ČT vysílá „komunistické“ seriály jako Chalupáři nebo Nemocnice na kraji města?

6%
90%
hlasovalo: 25770 lidí

“Podcasty jsou moderním nástrojem, který můžeme dobře využívat jako nástroj i pro zvýšení zájmu zahraničních turistů o Česko. Italové nejčastěji objevují kulturní památky nebo třeba místní gastronomii, vyhledávají také společenský život a zážitky, ale i pěší turistiku nebo přírodní památky. A jejich průměrná útrata za osobu a den byla v 1. čtvrtletí letošního roku 2 895 Kč,” říká ředitel České centrály cestovního ruchu – CzechTourism Jan Herget a dodává, že zájmem Česka je vrátit počty zahraničních turistů na čísla před pandemií covidu-19. S tím mimo jiné pomáhá i reklamními experty oceňovaná kampaň Tradice (ZDE), kterou lze vidět ve 14 zemích světa podle bonity. Itálie je jednou z nich.

Kromě toho budou Italy každý měsíc lákat i tematické podcasty. Naplánovaná je série osmi dílu. Obyvatelé jižní Evropy se v nich dozvědí nejen o tradičních turistických cílech, jako jsou hrady a zámky, ale taky o způsobech, jak trávit v Česku aktivní dovolenou například na cyklostezkách. Zjistí také, kam vyrazit s dětmi, proč objevovat tradiční regionální jídla, jaké lázně a wellnes Česko nabízí, nebo že stojí za to vidět něco, co jinde nenajdou jako Jízdu králů, české sklo a křišťál nebo modrotisk. A chybět nebude ani pozvánka do Česka v době adventu.

“Náš cestovatelský podcast obsahuje nejen nápady a postřehy, ale i unikátní kuriozity, historky, informace o slavných osobnostech, ale i o obyčejných lidech. Zkrátka se snažíme zprostředkovat atmosféru naší země. V každém příběhu je navíc rozhovor s italským travel blogerem, který má k danému tématu vztah a který v minulosti ČR navštívil. Snažíme se vyprávění proměnit v neodolatelnou výzvu k osobnímu objevování českých míst a reálií,” popisuje obsah podcastů ředitel zahraničního zastoupení CzechTourism pro Itálii Luboš Rosenberg.

Podcast “Prožívej Česko” je v tuto chvíli k dispozici na stránkách VisitCzechia (ZDE) a na Spotify (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pražská strojírna: Chystáme několik zakázek pro dopravní podnik Berlín

16:05 Pražská strojírna: Chystáme několik zakázek pro dopravní podnik Berlín

Pražská strojírna bude v letošním roce opět dodávat své výrobky do Berlína. Předmětem zakázky je šes…