CzechTourism: Švédové zvolili Prahu Víkendovou destinací roku 2022

21.11.2021 15:06 | Tisková zpráva

Česká republika se představila na největším skandinávském B2B veletrhu Travel News Market, který se konal na svátek sv. Martina ve Stockholmu.

CzechTourism: Švédové zvolili Prahu Víkendovou destinací roku 2022
Foto: wien.czechcentres.cz
Popisek: CzechTourism

Součástí veletrhu, na kterém se prezentovalo 120 vystavovatelů a navštívilo jej téměř devět stovek profesionálů z oboru cestovního ruchu nejen z celé Skandinávie, bylo také vyhlášení vítězů projektu Destinace 2022.

Anketa

Jste pro zavedení povinného očkování proti covidu-19?

80%
hlasovalo: 67636 lidí
Švédští cestovatelé v ní pasovali Prahu na Víkendovou destinaci roku 2022.

Projekt s názvem Destinace 2022 je spoluprací největších švédský B2B médií Travel News a společnosti Nordic Bench, která již několikátým rokem pravidelně mapuje trendy, cestovatelskou náladu a chování Švédů v oblasti cestování.

V rámci letošního on-line průzkumu oslovila společnost přes 1500 Švédů, kteří během podzimu také vybírali top destinaci ve třech kategoriích: víkendová, dovolená u moře (vítězem Turecko) a vysněná dovolená (vítězem Thajsko). „Z výsledků průzkumu je u Švédů patrné pozitivní naladění a velká chuť cestovat. Tuto skutečnost potvrzují rovněž cestovní kanceláře, které zaznamenávají vzrůstající počet rezervací na jaro 2022,“ uvádí Lucie Vallin, ředitelka zahraničního zastoupení CzechTourism ve Stockholmu

„Praha patří již dlouhodobě k nejoblíbenějším víkendovým destinacím. Švédové ji vnímají jako levnou a bezpečnou destinaci. I v letošním roce jsme proto na místním trhu připravili několik kampaní, jejichž cílem bylo připomenout švédské veřejnosti Prahu jako atraktivní destinaci,“ vysvětluje Lucie Vallin, která společně s Anitou Grmelovou, velvyslankyní České republiky ve Švédsku, ocenění Víkendová destinace roku 2022 ba veletrhu Travel News Market převzala. „Věřím, že pokud nebude v Česku úplný lockdown anebo jiná výraznější omezení, tak to cestování Švédů do Česka zřejmě zásadně neovlivní. Plně očkováno je ve Švédsku již téměř 82 % obyvatel,“ doplňuje Lucie Vallin.

V roce 2019 navštívilo Českou republiku 152 644 Švédů, z čehož téměř 80 % navštívilo právě hlavní město Prahu. V loňském roce se snížil počet turistů ze Švédska ve srovnání s rokem 2019 o 80%, výrazně se však navýšil regionální rozptyl.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina ČEZ vyvinula unikátní řešení upevnění fotovoltaických panelů na nestabilních podložích

13:41 Skupina ČEZ vyvinula unikátní řešení upevnění fotovoltaických panelů na nestabilních podložích

Střední díly pásových dopravníků z povrchových uhelných dolů by mohly do budoucna sloužit jako konst…