CzechTourism: V loňském roce navštívilo Česko téměř jedenáct milionů zahraničních návštěvníků

07.02.2020 19:12

Podle aktuálních statistik ČSÚ přijelo v roce 2019 do Česka celkem 10,8 mil. zahraničních turistů, což představuje meziroční nárůst 2,6 %.

CzechTourism: V loňském roce navštívilo Česko téměř jedenáct milionů zahraničních návštěvníků
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Z pohledu nejvýznamnějších trhů rostly počty návštěvníků z Německa, Slovenska, Polska, USA a Ruska, meziročně stagnovaly pouze příjezdy z Číny, které poklesly o necelé jedno procento. Z dalších trhů výrazně vzrostly počty návštěvníků z Ukrajiny (+ 28 %), ostatních asijských zemí (+17 %), Japonska (+14 %) a Dánska (+13 %).

„Strategie agentury CzechTourism je založena na diverzifikaci a aktuální statistiky ČSÚ potvrzují, že skladba zahraničních návštěvníků je vyvážená. Pokles návštěvnosti z jednoho z významného trhu nepoškodí celý sektor,“ uvedl ředitel CzechTourism Jan Herget a doplnil: „Agentura CzechTourism se snaží o prodloužení průměrné doby pobytu a lepší distribuci návštěvníků do mimopražských regionů. To se v roce 2019 dařilo například v Jihomoravském kraji.“

„Mírný pokles v návštěvnosti čínských turistů zaznamenaly i v řadě jiných evropských destinací. Za tímto trendem stála především měnící se nálada na spotřebitelském trhu a zpomalení čínské ekonomiky. Letos můžeme očekávat, že se do návštěvnosti projeví také zákazy s cestováním v pevninské Číně,“ uvedl ředitel zahraničního zastoupení CzechTourism v Číně Lukáš Pokorný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…