CzechTourism pokračuje sériemi workshopů o aktuální situaci na zdrojových trzích

18.07.2021 7:34

Ve středu 14. 7. se konal již 4. online workshop určený pro české subjekty v cestovním ruchu o aktuální situaci na zdrojových trzích.

CzechTourism pokračuje sériemi workshopů o aktuální situaci na zdrojových trzích
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Tentokrát jsme se zaměřili na země Beneluxu – Belgii, Nizozemí a Lucembursko. Přestože nyní probíhá období letních dovolených, zúčastnila se workshopu téměř padesátka profesionálů cestovního ruchu.

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18015 lidí

O chuti a plánech tamních obyvatel na cestování, probíhajících i připravovaných marketingových aktivitách CzechTourismu na výše uvedených trzích a možnostech budoucí spolupráce informovala Petra Koorn Palečková, ředitelka zahraničního zastoupení CzT v Amsterdamu.

“Vzhledem k poměrně vysoké proočkovanosti můžeme očekávat, že pokud tomu bude epidemická situace nakloněna, Nizozemci i Belgičané se do České republiky v druhé polovině roku vrátí. Máme dobrou zpětnou vazbu ze strany turistů, kteří jedou individuálně, ale i od touroperátorů, kteří hlásí velký zájem o rezervace dovolené v Česku”, uvedla ředitelka zahraničního zastoupení CzechTourism Benelux v Amsterdamu s tím, že popularita České republiky v Nizozemsku navíc velmi stoupla díky televizní reality Wie is de Mol? natočené vloni v České republice.

Nizozemští a belgičtí turisté se tradičně umisťují mezi TOP 15 přijíždějících zahraničních návštěvníků. V roce 2019 přijelo do České republiky téměř 250 000 Nizozemců a 110 000 Belgičanů. V loňské krátké turistické sezoně navštívilo ČR přes 81 tisíc nizozemských turistů a 28 tisíc belgických turistů.

Další workshop zaměřený na Itálii, Francii a Španělsko se uskuteční ve středu 4. srpna. Účast na těchto workshopech je zdarma.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…