CzechTrade: Češi budou moci vycestovat do Ruska díky elektronickým vízům

27.12.2020 7:37

Zahraniční kancelář CzechTrade Moskva informuje o nové možnosti zřizování elektronických víz do Ruské Federace. Podle aktuálně schválených pravidel se bude elektronické vízum vyřizovat na speciálním webu Ministerstva zahraničních věcí Ruské Federace nebo za pomoci mobilní aplikace, které budou spuštěny 1. 1. 2021.

CzechTrade: Češi budou moci vycestovat do Ruska díky elektronickým vízům
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

Takto získat vstupní víza do Ruské Federace bude možné za účelem turistiky, ale i obchodní cesty a soukromé návštěvy. „Ruský premiér Michail Mišustin již dříve schválil seznam zemí, jejichž občané si budou moci o elektronická vstupní víza požádat a českým exportérům pomůže, že na něj byla zařazena i Česká republika,“ říká Radomil Doležal, generální ředitel agentury CzechTrade.

Ruský premiér schválil pravidla k vyřízení elektronických vstupních víz, která jsou příznivá i pro Českou republiku. K zajištění nebudou zapotřebí žádná pozvání nebo potvrzení ubytování z hotelu a ani účel návštěvy není nijak omezený. O vízum bude možné zažádat od 1. 1. 2021 vyplněním dotazníku, kde je nutné nahrát do systému fotografii, kopii cestovního pasu a zaplatit poplatek necelých 900 korun (40 USD). Takto zadaná žádost o vízum bude zpracována do 4 dnů s platností 60 dní. Po území Ruské Federace se dotyčná osoba bude moci pohybovat maximálně po dobu 16 dnů od překročení státní hranice.

Spolu s pravidly vyřízení byl schválen i seznam uznaných zemí a hraničních přechodů, přes které lze s tímto vízem do země vstoupit.

Seznam zemí, jejichž občané si mohou vyřídit elektronické vízum pro vstup do Ruské Federace ZDE
Seznam hraničních přechodů, kde bude možné uplatnit elektronické vízum ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…