DIAMO: Aktuální situace na jezeře Milada

15.05.2022 14:29 | Tisková zpráva

Odštěpný závod PKÚ státního podniku DIAMO vybudoval v minulých letech páteřní rozvody inženýrských sítí, kterými přivedl vodovod, kanalizaci a elektřinu k jezeru Milada. Jedná se o místa, která jsou návštěvníky nejvíce využívána, a to oblast nad Hlavní pláží, nad Trmickou pláží a k přístavišti.

DIAMO: Aktuální situace na jezeře Milada
Foto: red
Popisek: DIAMO, logo společnosti

Pravomocné rozhodnutí pro realizaci koncových přípojek k těmto sítím jsme získali od orgánů státní správy v prvním čtvrtletí tohoto roku. Po skončení mezinárodní Krajinářsko-urbanisticko-architektonické soutěže jezera Milada s názvem Vize Milada současně pokračují práce na Koncepční studii území, která má mimo jiné určit konkrétní body pro vybudování přípojek k inženýrským sítím.

PKÚ připravuje vyhlášení veřejné zakázky na realizaci těchto přípojek s předpokládaným dokončením v dubnu příštího roku. Vzhledem k tomu, že přípojky budou vybudovány v oblasti pláží s největším pohybem lidí, není možná realizace těchto stavebních prací již v průběhu letošní návštěvnické sezóny.

Nájemci, kteří mají zájem o provozování stravovacích služeb, se musí i nadále řídit platnými hygienickými předpisy, tzn. zajistit jejich naplnění vlastními silami. Stánky provozující půjčování sportovního vybavení se objeví na jezeře již v následujících dnech.

Anketa

Souhlasíte s trvalým umístěním vojsk jiných členských států NATO na území ČR?

4%
95%
hlasovalo: 47751 lidí

Práce na realizaci různých typů mol na vodní hladině včetně plovoucího přístaviště jsme museli pozastavit z důvodu předběžného opatření Krajského soudu v Ústí nad Labem, kam podal stížnost spolek Ústecké šrouby. Stavba byla zastavena v ten nejméně vhodný okamžik, což způsobilo těžko napravitelné škody na nedokončeném kotvení plovoucích mol do břehu jezera. Tuto situaci v současné době intenzivně řešíme s investorem stavby, kterým je Ministerstvo financí.

Velmi nám záleží na budoucím rozvoji celého velkého území jezera Milada, proto byla realizována soutěž Vize Milada, ve které zvítězilo švédské studio Mandaworks. V uplynulých dvou měsících jsme ve spolupráci s architekty sbírali podněty a doporučení k vítěznému soutěžnímu návrhu od odborníků i veřejnosti. Proběhlo deset interních i veřejných setkání, sešlo se nám více než 500 podnětů od stovky přímých účastníků.

Zpracované podněty jsme předali architektům, kteří z nich budou vycházet při další práci na Koncepční studii jezera Milada. Její součástí bude také návrh řešení dopravy. V letošní turistické sezóně bude opět Dopravní podnik města Ústí nad Labem provozovat speciální autobusovou linku k jezeru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…