DPMČB: Ženy dostanou v autobusech a trolejbusech tisíc růží

05.03.2016 18:11

Českobudějovický dopravní podnik přichystal zajímavou oslavu Mezinárodního dne žen. V autobusech a trolejbusech na běžných spojích rozdá ženám na tisíc růží.

DPMČB: Ženy dostanou v autobusech a trolejbusech tisíc růží
Foto: DPMČB
Popisek: DPMČB

Mezinárodní den žen je celosvětově uznávaným svátkem, který každoročně připadá na osmý březnový den. Dopravní podnik města České Budějovice oslaví tento den zajímavou formou. V běžných spojích na vybraných autobusových i trolejbusových linkách budou v úterý 8. března v odpoledních hodinách rozdávat zástupci města a dopravního podniku ženám květiny.

„Věříme, že ženy, které cestují našimi linkami tato pozornost potěší. Připraveno máme celkem tisíc růží“, uvádí k akci ředitel Dopravního podniku města České Budějovice Slavoj Dolejš.

Poprvé se s květinami v městské hromadné dopravě setkali cestující v loňském roce, kdy byly součástí oslav 750 let města. Primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda dodává: „Loni se rozdávání růží setkalo s pozitivním ohlasem, proto rádi i letos akci podpoříme v rámci oslav Mezinárodního dne žen.“

Tradice městské hromadné dopravy v Českých Budějovicích sahá až do roku 1909, kdy ve městě začaly jezdit první dopravní prostředky pro hromadnou přepravu cestujících. Současný poskytovatel služeb městské hromadné dopravy, Dopravní podnik města České Budějovice, a.s., zajišťuje přepravu cestujících na celém území města a v 18 příměstských obcích v jeho blízkém okolí. Společnost vznikla 1. září 1997 z tehdejšího Dopravního podniku města Českých Budějovic, s.p. Jediným akcionářem je Statutární město České Budějovice. Ucelený systém městské hromadné dopravy je v současnosti tvořen autobusovou a trolejbusovou trakcí. Dopravní podnik města České Budějovice disponuje moderním vozovým parkem, který čítá na 83 autobusů a 58 trolejbusů. Tato vozidla zajišťují provoz na 14 autobusových a 8 trolejbusových linkách. Ročně najedou 5,7 mil. kilometrů a přepraví 39 mil. cestujících. Provoz společnosti zajišťuje 398 zaměstnanců. Základní kapitál společnosti je 485,5 mil. Kč, celkové roční výnosy včetně úhrady prokazatelné ztráty činí 410,7 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…