DPP: Dopravní podniky představují další společnou kampaň

18.10.2018 10:23

V osmi městech napříč republikou bude k vidění reklamní spot, který s jistou nadsázkou představuje povolání řidiče MHD. Dopravní podniky touto společnou aktivitou lákají nové uchazeče o pozici řidiče v situaci, kdy na trhu práce chybí až 10,5 tisíce kvalifikovaných řidičů.

DPP: Dopravní podniky představují další společnou kampaň
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Jedná se o další společný projekt pod křídly Sdružení dopravních podniků České republiky (SDP ČR). Do společné kampaně se zapojily dopravní podniky v  Brně, Hradci Králové, Karlových Varech, Mariánských Lázních, Opavě, Pardubicích, Plzni a Praze. Cílem kampaně je zvýšit zájem o povolání řidiče ve veřejné dopravě i popularizace tohoto zaměstnání.

Ode dneška se lidé na sociálních sítích v uvedených městech mohou setkat s  řidičem hrdinou, kterého představuje Tomáš Matonoha. „Věříme, že nadsázka, s níž je klip zpracován, zaujme a fakta o řidičské profesi uvedená v závěru přilákají nové uchazeče,“ říká Martin Gillar, generální ředitel a předseda představenstva Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP).

Nedostatek řidičů se v některých městech daří pomalu řešit, přesto jich v MHD stále chybí stovky. „Řešením by mohl být i nábor cizinců, ale ten může situaci řešit jen dílčím způsobem, neboť ve veřejné dopravě je důležitá i schopnost komunikace v českém jazyce a znalost reálií, umožňující aktivní komunikaci s  cestujícími a poskytnutí informací či rady,“ dodává Michal Kraus, předseda představenstva Plzeňských městských dopravních podniků, a. s. a předseda SDP ČR.

Miloš Havránek, generální ředitel Dopravního podniku města Brna, a. s., a  místopředseda SDP ČR k situaci dodává: „Současná situace na trhu práce vede ke  zlepšování podmínek řidičů a dopravní podniky nabízejí velmi zajímavé podmínky a  benefity, na které společný spot také upozorňuje.“

Video ke zhlédnutí ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…