DPP: Před Vánocemi potěší cestující v pražském metru živá hudba

11.12.2018 13:30

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) připravil pro veřejnost v předvánoční době již tradiční akci „Nalaďte se v metru také o Vánocích“. Letos už posedmé si posluchači v metru mohou vychutnat vánoční sérii hudebních vystoupení. Zaznějí především písně s vánoční tematikou např. v provedení Kühnova dětského sboru. Hudební akce se bude konat ve čtvrtek 13. prosince 2018 od 16:00 do 18:45 ve vestibulech stanic metra Florenc C a Muzeum A/C.

DPP: Před Vánocemi potěší cestující v pražském metru živá hudba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Vánoční koledy k nejkrásnějším svátkům v roce neodmyslitelně patří. Kolemjdoucí ve vestibulu stanice Florenc C od 16:00 potěší svým vystoupením Dětský pěvecký sbor Klíček. Ve stejném čase vystoupí ve vestibulu stanice Muzeum A/C již tradičně hudebník Jiří Šámal, který hraje na HangDrum. Cestující se od 17:00 na Florenci mohou těšit na písně od legendárního Kühnova dětského sboru, který patří k nejvýznamnějším českým uměleckým kolektivům známým po celém světě. Tečku za předvánoční akcí obstarají od 18:00 na Muzeu sboristé DPP a na Florenci moderní jazzový Big Band Vyšší odborné školy při Konzervatoři Jaroslava Ježka.

„Hudební vystoupení v pražském metru dáváme našim cestujícím jako pomyslný dárek k Vánocům. Koledy jsou vítanou příležitostí k zastavení se a zaposlouchání se v často hektické době plné předvánočních nákupů,“ říká Josef Voltr, vedoucí odboru Marketing a obchod DPP.

Program hudebních vystoupení:

Muzeum

16:00 hodin – ŠáMOLL + ŠunDUR = Hang + kytara
Hang je melodický perkusní hudební nástroj pocházející ze Švýcarska. Jiří Šámal na něj hraje již přes devět let. Má rád kontakt s posluchačem, a tak jej můžete potkat nejen na koncertech, ale i na ulicích. Hraje jak Etno-world music, tak známé lidové písničky. Nyní spojil síly s kytaristou a písničkářem Vladimírem Šundou.

17:00 hodin – Camerata
Smíšený pěvecký sbor Camerata založila v roce 1992 profesorka Jana Žofáková. Dnes má 40 členů. Zpívá písně z období od renesance až po současnost. Koncertuje u nás i v zahraničí.

18.00 hodin – Pěvecký sbor DPP
Pěvecký sbor DPP vznikl nejprve ze zaměstnanců Dopravního podniku v roce 2010. Později se připojili i přátelé, cestující. Sbormistrem je strojvedoucí metra Lukáš Janírek.

Florenc

16:00 hodin – Dětský pěvecký sbor Klíček
Dětský pěvecký sbor Klíček letos slaví 20. narozeniny. Jeho hlavním krédem je zpívat s chutí a radostí.

17:00 hodin – Kühnův dětský sbor
Kühnův dětský sbor založil roku 1932 sbormistr Jan Kühn. Sbor patří k českým kulturním klenotům. Vystoupil v Japonsku, Spojených státech amerických, Kanadě, Mexiku, či v Austrálii. Je držitelem mnoha prestižních mezinárodních ocenění.

18:00 hodin – Big Band VOŠ KJJ
Moderní jazzový big band Vyšší odborné školy při Konzervatoři Jaroslava Ježka začal působit v roce 2005 pod vedením profesora Milana Svobody. Specializuje se na původní repertoár, ve kterém převažují kompozice M. Svobody.

Více informací o akci i všech účinkujících naleznete ZDE

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 145 autobusových linek, dále 25 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2018 bylo ve vlastnictví společnosti 1 168 autobusů, 854 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 178 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2018 celkem 10 932 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD.
Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …