DPP: Začátek prázdnin přinese několik omezení v tramvajové dopravě

27.06.2017 20:54

V sobotu 1. července 2017 začne v provozu tramvají několik výluk, které v několika lokalitách Prahy ovlivní aktuální linkové vedení Pražské integrované dopravy. Jedná se o akce vyvolané nejen opravami a rekonstrukcemi tramvajových tratí, ale i kvůli opravám vodovodního řadu či obnově rozvodného tepelného zařízení.

DPP: Začátek prázdnin přinese několik omezení  v tramvajové dopravě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

„Budeme klást důraz na maximální informování cestujících. Nasazeno bude cca 100 informátorů přímo na zastávkách, připraveny budou letáky a informační tabule, informace najde veřejnost i ve sdělovacích prostředcích a na webu DPP. Cílem je, aby nikdo netápal a výluky nekomplikovaly lidem život víc, než je kvůli opravám nutné,“ řekl Petr Dolínek, náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas.

„Letní prázdniny jsou tradičně časem větších oprav, a to nejen pro DPP, ale i pro další správce síťové infrastruktury, protože v tu dobu bývá v Praze provoz nejslabší. Snažíme se termíny oprav vzájemně koordinovat a plánovat tak, aby měly co nejmenší dopad na obyvatele a návštěvníky Prahy,“ uvedl Jan Šurovský, technický ředitel DPP a dodal: „První červencový týden, který má letos jen tři pracovní dny, proto přímo vybízí k maximální koncentraci prací.“

1) úsek Březiněveská – Vozovna Kobylisy

Z důvodu rekonstrukce tramvajové trati bude od soboty 1. 7. 2017 (cca 0:30 hodin) do pátku 1. 9. 2017 (cca 0:30 hodin) přerušen obousměrně provoz tramvají v úseku Březiněveská – Vozovna Kobylisy. Dojde k celkové rekonstrukci tramvajové trati, která je v současné době tvořena dožitou konstrukcí z BKV panelů z roku 1990. Tato konstrukce bude nahrazena moderní konstrukcí s betonovou deskou uloženou na antivibračních rohožích s pružným upevněním žlábkových kolejnic pomocí systému W-tram. Směrové řešení vychází z požadavku na nové šířkové uspořádání komunikace dle studie IPR. V rámci rekonstrukce tramvajové trati dojde ke koordinaci zejména s akcí PVS „Zkapacitnění kanalizace a přeložka vodovodního řadu“, dále ke koordinaci s akcí PPD, a. s. a Pražská teplárenská, a. s.

http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/brezineveska-vozovna-kodylisy-docasne-preruseni-provozu-tramvaji/

2) úsek Moráň – Albertov

Z důvodu rekonstrukce kanalizace bude od soboty 1. 7. (cca 0:30 hod.) do středy 9. 8. 2017 (cca 0:30 hod.) přerušen obousměrně provoz tramvají v úseku Moráň – Albertov. Po ukončení tohoto opatření bude výluka rozšířena o úsek Výtoň – Albertov – Otakarova. O konkrétních opatřeních budeme včas informovat.

http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/moran-albertov-docasne-preruseni-provozu-tramvaji-17-06-13/

3) úsek Strossmayerovo náměstí – Hradčanská

Z důvodu obnovy rozvodného tepelného zařízení bude od soboty 1. 7. (cca 0:30 hod.) do pondělí 10. 7. 2017 (cca 0:30 hod.) přerušen obousměrně provoz tramvají v úseku Strossmayerovo náměstí – Hradčanská.

http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/strossmayerovo-namesti-hradcanska-docasne-preruseni-provozu-tramvaji/

Pokračující výluky (na probíhající výluku v úsecích Hlavní nádraží – Nákladové nádraží Žižkov a Olšanské náměstí – Flora od 26. 6. do 1. 7.):

4) úsek Olšanské náměstí – Nákladové nádraží Žižkov a Ohrada – Spojovací

Z důvodu opravy tramvajové trati bude od soboty 1. 7. (cca 0:30 hod.) do středy 5. 7. 2017 (cca 0:30 hod.) přerušen obousměrně provoz tramvají v úsecích Olšanské náměstí – Nákladové nádraží Žižkov a Ohrada – Spojovací.

V uvedeném termínu bude DPP provádět opravu tramvajové trati na křižovatce Olšanská x J. Želivského (výměna kolejového rozvětvení směr od Olšanské) a dále na křižovatce J. Želivského x Koněvova (výměna kolejového rozvětvení směr od Spojovací). Ve vyloučeném úseku budou provedeny také lokální opravy tramvajové tratě (repanelizace v obratišti Spojovací, výřezy, výměna výměn, podbíjení, broušení a navařování kolejnic).

http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/ohrada-docasne-preruseni-provozu-tramvaji/

5) úsek Nákladové nádraží Žižkov – Biskupcova

Z důvodu opravy tramvajové trati bude od středy 5. 7. (cca 0:30 hod.) do pondělí 10. 7. 2017 (cca 0:30 hod.) přerušen obousměrně provoz tramvají v úseku Nákladové nádraží Žižkov – Biskupcova. V uvedeném termínu bude DPP provádět opravu tramvajové trati na křižovatce Olšanská x J. Želivského (výměna kolejového rozvětvení směr Ohrada) a dále na křižovatce J. Želivského x Koněvova (výměna kolejového rozvětvení směr od Ohrady). Ve vyloučeném úseku bude provedeno také broušení kolejnic.

http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/ohrada-docasne-preruseni-provozu-tramvaji/

O dalších připravovaných výlukách v provozu tramvají v průběhu letních prázdnin bude DPP včas informovat.

Přehled výluk od 1. 7. 2017

úsek Březiněveská – Vozovna Kobylisy
od 1. 7. (cca 0:30 hod.) do 1. 9. 2017 (cca 0:30 hod.)

úsek Moráň – Albertov
od 1. 7. (cca 0:30 hod.) do 9. 8. 2017 (cca 0:30 hod.)

úsek Strossmayerovo náměstí – Hradčanská
od 1. 7. (cca 0:30 hod.) do 10. 7. 2017 (cca 0:30 hod.)

úsek Olšanské náměstí – Nákladové nádraží Žižkov a Ohrada – Spojovací
od 1. 7. (cca 0:30 hod.) do 5. 7. 2017 (cca 0:30 hod.)

navazuje

úsek Nákladové nádraží Žižkov – Biskupcova
od 5. 7. (cca 0:30 hod.) do 10. 7. 2017 (cca 0:30 hod.)

Podrobnosti o aktuálních změnách v hromadné dopravě naleznete také na webových stránkách: http://www.dpp.cz/vsechna-omezeni-dopravy/.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 142 autobusových linek, dále 24 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2017 bylo ve vlastnictví společnosti 1 179 autobusů, 857 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 175 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2017 celkem 10 962 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

11:46 ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

Dozvědět se o možnostech, jak co nejlépe ušetřit za energie, zkonzultovat pořízení fotovoltaiky či t…