DPP chystá na tuto sobotu oblíbené Mikulášské odpoledne

29.11.2018 10:49

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) přichystal na tuto sobotu 1. prosince 2018 od 13:00 do 18:00 bohatý mikulášský program pro rodiny s dětmi. Nejvíce atrakcí bude k dispozici ve střešovické vozovně. Zájemci ale mohou známou trojici Mikuláš, čert a anděl spatřit i v soupravě metra Ečs na trase metra A. Součástí dne budou rovněž projížďky historickými tramvajemi.

DPP chystá na tuto sobotu oblíbené Mikulášské odpoledne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

„Všechny hosty uvítá Mikuláš, čert a anděl. Na děti čeká bohatý animační program se spoustou her a sladkých odměn. Také jsme přichystali jízdy historickým metrem a tramvajemi, nebudou však chybět i speciální jízdy s naším nejnovějším tramvajovým přírůstkem, T3 Coupé,“ uvedl Josef Voltr, vedoucí odboru Marketing a obchod.

Na venkovním pódiu vystoupí Martin Hrdinka, Podřipský žesťový kvintet a Roman Vojtek se Šárkou Markovou. Program pro nejmenší bude probíhat také na vnitřním pódiu. Uvnitř vozovny bude celkem pět stanovišť kreativního workshopu s vánoční tematikou. Děti si mohou ozdobit perníčky, vytvořit ozdoby na stromeček, lucerničky a další mikulášské výrobky. Možné bude i malování na obličej. Mikuláš s čertem a andělem se podívá do „Knihy hříchů“ a podle míry zlobení obdaruje každé dítě mikulášským balíčkem. Jako upomínku na Mikulášské odpoledne si návštěvníci akce mohou odnést fotografii.

Na závěr této akce chystá DPP od 18.00 hodin slavnostní rozsvícení vánoční tramvaje typu 15T ForCity. Ta bude brázdit pražské ulice od 2. prosince 2018 až do 6. ledna 2019, a to na tramvajové lince č. 9 a 10. Zdobit ji bude přes 8 000 světelných žárovek a anděl. Na instalaci se podílel DPP, ale i aranžérky ze SPŠD. Vánočně nazdobená bude na místě také legendární tramvaj tzv. „Mazačka“.

Jízdy historickou tramvají

V trase Královka – Malovanka – Hládkov – Vozovna Střešovice – Prašný most – Hradčanská – Špejchar zajistí dopravu pro návštěvníky tři soupravy historických tramvají, a to v intervalu 15 minut přibližně od 12.20 do 18.30 hodin. Jízda těmito tramvajemi bude zdarma. Jízdní řád historické tramvaje je ke stažení pod tímto odkazem.

V rámci akce si mohou návštěvníci zakoupit jízdu speciálními vyhlídkovými tramvajemi Měsíček, Sluníčko, T1 a T3 Coupé. Cena těchto jízd bude 50 Kč, v případě T3 Coupé 100 Kč. Tramvaje budou vyrážet od 13.20 hodin do 17.20 hodin z vozovny Střešovice každých 20 minut. Jízdenky bude možné zakoupit od 13.00 hodin v areálu vozovny. Jízdní řád vyhlídkových tramvají je ke stažení pod tímto odkazem.

Doprovodný program v areálu vozovny Střešovice:

Vnitřní pódium:
13.00 – Dětské diskohrátky
14.00 – Vánoční hity
15.00 – Z pohádky do pohádky
16.00 – Vánoční hity
16.30 – Mikulášská s Vilíkem
17.30 – Vánoční hity

Venkovní pódium:
13.00 – Martin Hrdinka hraje nejznámější světové vánoční hity
13.30 – Žestě hrají koledy – Podřipský žesťový kvintet
14.00 – Roman Vojtek a Šárka Marková
15.00 – Martin Hrdinka hraje nejznámější světové vánoční hity
15.30 – Sbor zpívá vánoční písně a koledy
16.00 – Martin Hrdinka hraje nejznámější světové vánoční hity
17.00 – Sbor zpívá vánoční písně a koledy
17.30 – Martin Hrdinka hraje nejznámější světové vánoční hity
18.00 – Závěr akce

Více informací naleznete také zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …