DPP obdržel cenu Czech Technology Platform Smart Grid Award za dynamicky nabíjené elektrobusy

06.02.2018 19:38

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) získal ocenění Czech Technology Platform Smart Grid Award za rok 2017. DPP uspěl s inovativním projektem dynamicky nabíjeného elektrobusu, zkušebně provozovaném v úseku mezi Palmovkou a Letňany.

DPP obdržel cenu Czech Technology Platform Smart Grid Award za dynamicky nabíjené elektrobusy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

„Ocenění si velmi vážíme, jako špičkový městský přepravce klademe velký důraz na podporu ekologických druhů dopravy. Spojení chytré energetiky a chytré dopravy je pro nás skutečnou výzvou. Efektivnost systému dynamického nabíjení nyní prakticky ověřujeme v úseku mezi Palmovkou a Letňany, zatím jsme s projektem spokojeni a cena Czech Technology Platform Smart Grid Award je dalším důkazem, že naše úsilí jde správným směrem,“ říká Jan Barchánek z jednotky Provoz Autobusy DPP, který cenu převzal. Cenu převzali zástupci DPP společně s dalšími výherci v lednu ve společnosti Landis +Gyr v Praze. DPP se tak ocitl mezi šesti oceněnými.

„Všechny oceněné projekty mají vysokou inovační hodnotu a není náhodou, že mezi nimi jsou 3 projekty týkající se elektromobility,“ uvedl Jiří Borkovec, výkonný ředitel ČTPSG.

Za rok 2017 byly oceněny tyto projekty:

1. „Rozvoj elektromobility ve společnosti Škoda Auto“ – získala společnost Škoda Auto a. s.
2. „Energetická platforma pro systém Vehicle to Grid/Home“ – získalo centrum ENET VŠB TU Ostrava
3. „Zariadenie na programovanú dodávku elektrickej energie“ – získaly společnosti Cryosoft, spol. s r. o. a Technická univerzita Košice, Fakulta baníctva, ekológie, riadenia a geotechnológií
4. „Enectiva, cloudová aplikace pro energetický monitoring“ – získala společnost Enerfis s. r. o.
5. „Dynamicky nabíjený elektrobus“ – získala společnost Dopravní podnik hl. m. Prahy a. s.
6. „Dynamické zatěžování elektrických vedení" – získala společnost ČEPS a. s.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 145 autobusových linek, dále 25 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2018 bylo ve vlastnictví společnosti 1 168 autobusů, 854 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 178 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2018 celkem 10 932 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD.

Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…