Děti ze Sedmičky se budou doma učit na počítačích Nejvyššího kontrolního úřadu

10.04.2020 16:51

Nejvyšší kontrolní úřad Praze 7 zapůjčil 60 notebooků. Městská část je prostřednictvím svých základních škol poskytne dětem, které doma přístup k počítači nemají, a umožní jim tak výuku na dálku.

Děti ze Sedmičky se budou doma učit na počítačích Nejvyššího kontrolního úřadu
Foto: NKÚ
Popisek: NKÚ

„Zavřením škol v době pandemie výuka neskončila. Všechny naše školy se snaží pracovat s dětmi na dálku, předávají jim úkoly, dávají jim zpětnou vazbu a vyučují online. Mnozí učitelé se také s dětmi setkávají na online třídnických hodinách. Ne všechny děti však mají doma přístup k počítači a jsou z výuky a také z kontaktů s třídou a učiteli vyčleněni. Jsme proto velmi vděční za vstřícnost a solidaritu Nejvyššího kontrolního úřadu, který nám pro tyto děti zapůjčil notebooky. Společně se školami a naším odborem sociálního začleňování jsme vytipovali počty potřebných dětí a počítače už se pro ně připravují,“ uvedla radní Prahy 7 pro oblast školství a vzdělávání Hana Šišková.

„Jednou z aktivit Nejvyššího kontrolního úřadu v období nouzového stavu je i zapůjčení počítačů dětem, aby se mohly učit na dálku. Jsou to již vyřazené notebooky, ale jsou vyčištěné a mají aktuální operační systém. Náš úřad má své sídlo v Praze 7 už řadu let a jsem rád, že jsme takto mohli pomoci i v našem nejbližším okolí. Počítače jsme ale zapůjčili i do dvou mimopražských škol a také jedné z pražských poboček Klokánku,“ doplnil prezident NKÚ Miloslav Kala.

Dobrovolníci z řad rodičů IT specialistů do počítačů aktuálně instalují nezbytné programy a následně budou školy notebooky předávat rodinám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …