Diakonie otevírá finanční sbírku obětem zemětřesení v Indonésii

04.10.2018 19:59

V pátek 28. 9. zasáhlo indonéský ostrov Sulawesi ničivé zemětřesení o síle 7,5 stupně. Následná tsunami dosáhla až tří metrů a smetla pobřežní oblasti.

Diakonie otevírá finanční sbírku obětem zemětřesení v Indonésii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Počet mrtvých dosahuje podle posledních zpráv přes 1400. Dalších více než 2500 lidí je zraněných. Bez domova se ocitlo přes 70 tisíc lidí, zřítilo se na 65 tisíc budov, v oblasti vzniklo 104 uprchlických lokací. Čísla bohužel nejsou finální. Očekává se jejich nárůst. (Zpráva AHA Centre k 3. 10.)

Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie ČCE vyhlašuje od 1. 10. 2018 veřejnou sbírku na pomoc obětem aktuálního zemětřesení v Indonésii. 
Číslo účtu veřejné sbírky Diakonie je: 292949292/0300, variabilní symbol pro pomoc Indonésii: 321.
Posílat lze i DMS na číslo 87 777 ve tvaru:
DMS DIAKONIEPOMOC 30
DMS DIAKONIEPOMOC 60
DMS DIAKONIEPOMOC 90
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč. Více na www.darcovskasms.cz.

Humanitární středisko Diakonie je jako jediná organizace v ČR členem koalice ACT Alliance, která zastřešuje více než 140 křesťanských lokálních i mezinárodních humanitárních organizací včetně organizací působících přímo na místě v Indonésii. 
„Naši partneři již vyslali tým do Palu. Cesta byla náročná, součástí byla 7 hodin trvající fronta na vstup do oblasti. Tým je devítičlenný, jsou v něm lékaři, sociální pracovníci, i dobrovolníci. Cílem je distribuce humanitární pomoci jako jídlo, voda nebo plachty a zdravotnická podpora zasaženým. Dále je v plánu i podpora přeživším, kteří přišli o své blízké a snaha o propojování rodin,“ popisuje Kristina Ambrožová, ředitelka střediska, a dodává: „Jsme přesvědčení, že díky síti spolupracujících organizací zastřešených ACT Alliance dokážeme pomoci účinně přímo tam, kde je nejvíc potřeba.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…