Do FNUSA přijelo pomáhat osm vojáků

18.11.2021 12:39 | Tisková zpráva

Do Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně dnes ráno přijelo osm vojáků z vyškovské posádky Armády ČR. Všichni nastoupí na Anesteziologicko resuscitační kliniku FNUSA a LF MU do směnného provozu.

Do FNUSA přijelo pomáhat osm vojáků
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Vojáci budou vykonávat na anesteziologicko resuscitační klinice pomocné práce, především ty fyzicky nejvíc náročné. „Jedná se například o pomoc při polohování pacientů, zvláště uložení pacienta do pronační polohy, tedy na břiše. Pokud je pacient navíc na přístroji ECMO, je polohování obzvláště složité a těžké,“ uvedla Renata Vyhlídalová, vrchní sestra Anesteziologicko resuscitační kliniky Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně a LF MU. Vojáci také budou dle situace na klinice pomáhat při převážení pacientů na vyšetření, při příjmu materiálu na pracoviště a podobně.

Osm vojáků bude nyní na klinice dva týdny, vedení nemocnice již žádá o prodloužení této lhůty nebo zaslání dalšího týmu. Stále také probíhají jednání s hasiči a policií, pokud se vše povede domluvit, měli by jejich příslušníci nastoupit na další covidová oddělení.

Letos na jaře bylo ve Fakultní nemocnici u sv. Anny 10 vojáků, 10 hasičů a 10 policistů, cílem nemocnice je sehnat nyní alespoň tento počet.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…