Do projektu „Daruj krev“ se už zapojilo 2500 lidí, Český rozhlas jim poděkuje koncertem

18.06.2015 11:20

Projekt „Daruj krev s Českým rozhlasem“ dosud přesvědčil 2500 lidí, aby se do něj zapojili. Zhruba pět set z nich již také přišlo skutečně krev darovat. Den před ukončením kampaně se bude v neděli 21. června konat koncert pro všechny dárce na pražském Staroměstském náměstí. Zahraje jim kapela Jelen a Michal Hrůza.

Do projektu „Daruj krev“ se už zapojilo 2500 lidí, Český rozhlas jim poděkuje koncertem
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Kampaň Českého rozhlasu ‚Daruj krev‘ potrvá do 22. června. I letos se do ní zapojili také naši redaktoři, moderátoři či reportéři. Cílem projektu, který podpořila většina transfuzních stanic v České republice, bylo přesvědčit prvodárce a pomoci jim překonat obavy z darování krve. Akce ‚Daruj krev‘ patří do tradiční platformy Českého rozhlasu ‚Pomáhejte s námi‘, kterou se snažíme vzbudit zájem o dobrou věc,“ uvedl generální ředitel Peter Duhan.

Na koncertě vystoupí skupina Jelen a Michal Hrůza s kapelou. Koncertem budou provázet moderátoři Lucie Výborná a Jan Pokorný.

Ti, kteří se nebudou moci koncertu osobně zúčastnit, ho budou mít možnost poslouchat v přímém přenosu na stanici Radiožurnál nebo sledovat video přenos na webu projektu Daruj krev s Českým rozhlasem nebo webu stanice Radiožurnál.

Ve spolupráci s Mattoni - partnerem projektu „Daruj krev s Českým rozhlasem“ budou mít dárci připraven drink RH+. Pokud budou mít na sobě náramek nebo odznak, který obdrželi při darování krve na transfuzní stanici, budou mít drink zdarma. 

Poslední den, kdy se budou moci zájemci registrovat do projektu, bude pondělí 22. června. Projekt se koná ve spolupráci s většinou transfuzních stanic v České republice. Zájemci se mohou registrovat vyplněním formuláře, kde si mohou vybrat konkrétní lokalitu.

Novinkou je v letošním roce aplikace JSEM DÁRCE. Na podporu dárcovství krve zde mohou zájemci vložit svou fotografii nebo použít aplikaci Instagram.

Záštitu projektu poskytly Ministerstvo zdravotnictví ČR, Světová zdravotnická organizace WHO, Ústav hematologie a krevní transfuze a Český červený kříž. Podporu projektu je možné vyjádřit na jeho facebookovém profilu. Další informace jsou k dispozici na  internetových stránkách www.darujkrev.rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…