Do sídla Senátu zavítaly přes dva a půl tisíce lidí

29.10.2016 8:14

Více než dva a půl tisíce návštěvníků zavítaly v Den vzniku samostatného Československa, v pátek 28. října 2016, do sídla Senátu Parlamentu ČR. Veřejnost měla možnost kromě historických prostor Valdštejnského a Kolovratského paláce zhlédnout výjimečnou výstavu k 20. výročí ustavení horní komory.

Do sídla Senátu zavítaly přes dva a půl tisíce lidí
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Ve Valdštejnském paláci, který nechal Albrecht z Valdštejna vystavět v 17. století, si zájemci mohli v doprovodu průvodců projít zdejší historické prostory jako Rytířskou či Audienční síň, ale i Jednací sál, kde se senátoři scházejí na plenárních schůzích.

Návštěvníci měli také možnost prohlédnout si v Mytologické chodbě výstavu k 20. výročí ustavení Senátu. Jejím cílem je připomenout úlohu Senátu nejenom v domácí politice, ale i v oblasti zahraniční politiky a unijní agendy, jeho podporu občanské společnosti, mezinárodně oceněnou obnovu paláců, v nichž sídlí, i jeho historickou tradici. Výstava potrvá až do 8. ledna 2017.

Příchozí měli možnost navštívit i Kolovratský palác, v němž zasedaly předválečné a určitou dobu i protektorátní vlády. Prohlédnout si například mohli zasedací místnost tehdejších vlád – Zelený salonek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

13:04 MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

Rada hl. m. Prahy v pondělí schválila veřejnou zakázku na kompletní rekonstrukci vestavby a střechy …