Dobrovolní hasiči byli oceněni za sběr starého elektra

09.11.2015 11:20

Nejaktivnější dobrovolní hasiči z celé České republiky převzali ocenění za množství vysloužilých elektrospotřebičů, které pomohli vysbírat v rámci projektu Recyklujte s hasiči.

Dobrovolní hasiči byli oceněni za sběr starého elektra
Foto: ww.pozary.cz
Popisek: Dobrovolní hasiči byli oceněni za sběr starého elektra.

První se umístil sbor z Přepychů v okrese Pardubice s 16 012 kg, což v přepočtu na počet obyvatel obce znamená, že každý v Přepychách odevzdal k recyklaci 174 kg vysloužilých spotřebičů. Právě tento koeficient po přepočtu na obyvatele byl rozhodující pro celkové pořadí.

Hodnotily se výsledky dosažené v období od 1. dubna do 30. září 2015. Oceněním vyvrcholila doprovodná soutěž Recyklujte s Miss hasičkou vyhlášená v rámci letošního ročníku soutěže Miss Hasička ČeskoSlovensko.

„Vítězný sbor vysbíral 16 012 kilogramů vysloužilého elektra, v přepočtu to znamená, že každý v Přepychách odevzdal úžasných 174 kilogramů. Právě tento přepočet na obyvatele byl hodnotícím kritériem a SDH v Přepychách zajistil výhru 30 000 korun,“ komentuje vítězný výsledek Jan Vrba ze společnosti ENVIROPOL, která je partnerem projektu i doprovodné soutěže.

Druzí skončili členové Sboru dobrovolných hasičů z Bílska u Hořic v Královéhradeckém kraji. Odevzdali sice víc než vítězové, celkem 16 094 kg spotřebičů, jejich koeficient byl ale nižší, dosáhl hodnoty 144.

Třetí se umístili hasiči z Rudky v okrese Brno-venkov v Jihomoravském kraji. Vysbírali 13 679 kg, což v přepočtu na počet obyvatel znamená, že každý v Rudce odevzdal k recyklaci 38,5 kg vysloužilých spotřebičů.

Do projektu Recyklujte s hasiči se zapojilo už na 1200 hasičských sborů z celé republiky. Odměny za sesbírané spotřebiče nezískávají jen ty vítězné. Na odměnách, které z projektu hasiči získávají na základě množství shromážděného elektra, obdržel dosud každý sbor průměrně 6500 korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…