ERV Evropská pojišťovna: Pětina Čechů plánuje pořízení letní dovolené s předstihem, 13 % už v rámci First Minute

09.01.2023 14:21 | Tisková zpráva

Podle aktuálního průzkumu agentury NMS pro ERV Evropskou pojišťovnu plánuje 21 % Čechů pořízení letní dovolené do konce dubna. 13 % Čechů chce dokonce nákup stihnout v rámci First Minute nabídek do konce února.

ERV Evropská pojišťovna: Pětina Čechů plánuje pořízení letní dovolené s předstihem, 13 % už v rámci First Minute
Foto: ERV
Popisek: ERV Evropská pojišťovna

Trend včasného nákupu letní dovolené tedy opět narůstá své oblibě, kterou měl před pandemií COVID-19, kdy se v rámci First Minute nabídek prodala i polovina všech letních zájezdů. 

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

Z průzkumu dále vyplynulo, že 30 % Čechů bude naopak vyčkávat až na Last Minute nabídky a 39 % Čechů dovolenou neplánuje vůbec.

Vzhledem k tomu, že v rámci First Minute lidé nakupují zájezdy i více než půl roku dopředu, roste riziko, že nakonec nebudou moci na dovolenou odcestovat. A právě na takové situace pojištění storna myslí. Klient v takovém případě získá zpět většinu peněz, které za zájezd zaplatil. Pojištění storna proto nejčastěji oceňují rodiny s dětmi. Často se totiž stává, že dítě onemocní a rodina tak na dovolenou nemůže odjet.

Ke třem čtvrtinám First Minute si lidé sjednávají pojištění storna

Dle údajů ERV Evropské pojišťovny si lidé k First Minute zájezdům sjednávají ve více než třech čtvrtinách případů pojištění storna. „Pojištění storna je nejvýhodnější pořídit již při nákupu zájezdu v cestovní kanceláři. V rámci balíčku s cestovním pojištění ho získají za velmi výhodných podmínek. Lidé, kteří cestují individuálně, pak cestovní pojištění i storno nejčastěji sjednávají online. Tam si mohou pojistit i jednotlivé cestovní služby, jako je letenka nebo ubytování,“ říká Vlastimil Divoký, manažer marketingu a komunikace ERV Evropské pojišťovny.

Pojištění storna lze uplatnit na řadu nahodilých událostí jako například onemocnění nebo úraz, komplikace v důsledku těhotenství, nezaviněnou ztrátu zaměstnání nebo rozsáhlého poškození bydliště či konání opravné zkoušky ve škole. Vztahuje se i na takové situace, kdy klient nemůže na dovolenou odjet kvůli rozvodovému řízení, které bylo zahájeno po uzavření pojistné smlouvy, a jehož účastníci měli na zájezd vyrazit spolu. „Samozřejmostí je zrušení cesty z důvodu onemocnění COVID-19. To se vztahuje na samotné onemocnění, případnou hospitalizaci, ale i osobní preventivní karanténu kvůli kontaktu s nakaženým COVID-19,“ dodává Vlastimil Divoký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

16:08 České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

Hokejová horečka vypukne již tento pátek. Česká republika se po devíti letech znovu stane hostitelem…