FAÚ: FATF vydalo metodiku k rizikově orientovanému přístupu k dohledu nad činností právních a poradenských profesí

12.09.2019 17:02

Finanční akční výbor (FATF) připravil, ve spolupráci se zástupci privátního sektoru, metodiku pro dohled nad implementací opatření proti praní špinavých peněz a financování terorismu u právních a poradenských profesí. Cílem metodiky je seznámit zodpovědné orgány s tím co je rizikově orientovaný přístup a jak mohou pomocí něj efektivně alokovat své zdroje.

FAÚ: FATF vydalo metodiku k rizikově orientovanému přístupu k dohledu nad činností právních a poradenských profesí
Foto: financnianalytickyurad.cz
Popisek: Finanční analytický úřad

Tato metodika se zabývá implementací FATF doporučení z roku 2012 ve specifickém prostředí právních profesí. Překlad zmíněných doporučení naleznete rovněž ZDE na našich stránkách. Rizika, která mohou v jednotlivých případech plynout z informací obdržených při identifikaci a kontrole klienta tato metodika spojuje s praktickými příklady i dobrou praxí.

V metodice naleznete zajímavé a podnětné informace ke geografickému riziku, riziku klienta a transakce i problematiku skutečného majitele právnické osoby. Na závěr je rovněž zařazena kapitola zabývající se rizikově orientovaným přístupem k dohledu, a to od stádia udělování oprávnění k výkonu činnosti přes školení až k vymáhání dodržování povinností u jednotlivých povinných osob.

Metodiku najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…