FN Brno: Novinky a investice v roce 2018

10.01.2019 9:58

Stručný kalendář nejvýznamnějších novinek, událostí a investic, realizovaných ve Fakultní nemocnici Brno během roku 2018

FN Brno: Novinky a investice v roce 2018
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

22. 2. 2018
Slavnostní spuštění nového přístroje CT potěšilo zejména přednostu Kliniky radiologie a nukleární medicíny LF MU a FN Brno prof. MUDr. Vlastimila Válka, CSc., MBA, EBIR, a celý tým této kliniky. Nové CT patří mezi nejmodernější přístroje svého druhu v České republice, v rámci jednoho vyšetření udělá až 40 tisíc snímků a bylo pořízeno za 39,9 mil. Kč. Více informací ZDE.

2. 5. 2018
V tento den jsme zahájili provoz nové lékárny v přízemí výškové budovy v Bohunicích, lékárna se do nově vybudovaného prostoru u vstupu do nemocnice přesunula ze 3. patra stejné budovy a pacientům nabízí každodenní provoz. Více informací ZDE.

1. 7. 2018
V bohunickém areálu FN Brno jsme otevřeli školku Elánek, která zvýšila komfort našich zaměstnanců-rodičů. Blíže ZDE.

8. 11. 2018
jsme oslavili 130. výročí otevření Porodnice na Obilním trhu. Při této příležitosti se zde konal den otevřených dveří pro veřejnost a součástí oslav byla také konference a společenský večer v hotelu International. Bližší informace o historii Porodnice naleznete zde. Rozhovor s přednostou Gynekologicko-porodnické kliniky LF MU a FN Brno prof. MUDr. Pavlem Ventrubou, DrSc., MBA, naleznete ZDE.

16. 11. 2018
si Neonatologické oddělení FN Brno spolu s městem Brnem připomnělo Světový den předčasně narozených dětí. Dominantní akcí bylo nasvícení hradu Špilberk na purpurovou barvu. Dále následovala výstava Křehcí bojovníci v Knihovně Jiřího Mahena a moderovaná diskuse s lékaři a zdravotními sestrami Neonatologického oddělení tamtéž. Doprovodné video k této akci, které mimo jiné jen na našem Facebooku zhlédlo přes 70 tisíc lidí, sledujte ZDE.

27. 11. 2018
jsme byli oceněni HealthCare Institut jako nejlepší nemocnice v kategorii On-line komunikace a v kategorii Bezpečnost a spokojenost ambulantních pacientů. Blíže ZDE.

30. 11. 2018
jsme dokončili projekt Technologická obnova operačních sálů za 388 milionů Kč a otevřeli jsme nejmodernější operační sály v České republice. Více informací ZDE.

Na přelomu listopadu a prosince 2018
jsme dokončili obnovu lůžkového fondu ve všech třech areálech naší nemocnice, celkem bylo instalováno 1 423 lůžek, výše investice byla 45,6 mil. Kč (85 % IROP EU a 15% SR). Bližší informace ZDE.

13. 12. 2018
jsme slavnostně otevřeli rozšíření pracoviště Oddělení klinické hematologie ve 4. NP pavilonu CH v areálu Bohunice. Stavba započala na jaře 2018 a její celkový rozpočet byl 51 mil. Kč (MZ ČR 70 % a 30 % vlastní zdroje). Blíže ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…