FN Hradec Králové: Výnos Kingspan Běhu proti rakovině pomůže pacientkám onkologie

27.11.2017 19:04

Klinika onkologie a radioterapie Fakultní nemocnice Hradec Králové dnes převzala výtěžek druhého ročníku Kingspan Běhu proti rakovině, který se v Hradci Králové uskutečnil v neděli 8. října současně s Hradeckým půlmaratonem a Maratonem Hradec Králové.

FN Hradec Králové: Výnos Kingspan Běhu proti rakovině pomůže pacientkám onkologie
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Zástupci pořadatelské společnosti SportVisio a generálního partnera, firmy Kingspan a.s., dnes předali šek na celkem 374.050 korun. Peníze budou využité na léčbu pacientek s karcinomem prsu metodou brachyterapie.

Při brachyterapii lékaři aplikují plastické trubičky do místa lůžka nádoru a provedou ozáření. Metoda zvyšuje komfort pacientek, zkracuje léčbu a snižuje riziko komplikací. FN HK je jedinou nemocnicí v ČR, která tuto metodu využívá. „Od roku 2012 jsme touto metodou odléčili celkem 130 pacientek. V našich podmínkách je limitujícím faktorem cena plastických trubiček, která se pohybuje kolem 35.000 korun na jednu pacientku. U hospitalizovaných pacientek tuto částku nelze vykazovat pojišťovnám. Celý projekt by nebylo možné uskutečnit bez této finanční podpory,“ uvedl přednosta kliniky prof. MUDr. Jiří Petera Ph.D.

Generální ředitel společnosti Kingspan a.s. Štefan Makariv dnes řekl, že má ohromnou radost, že celá akce postupně získává své příznivce. „Pevně věřím, že budeme ve spolupráci pokračovat a doufám, že v dalším roce vybereme ještě více peněz než v letošním roce,“ řekl při předání.

Do letošního Kingspan Běhu proti rakovině se zapojilo rekordních téměř 400 běžců, kteří absolvovali pět kilometrů dlouhý nesoutěžní běh či pochod podél řeky Orlice a centrem města. „Výtěžek tvoří startovné ve výši 300 korun, firma Kingspan a.s. tuto částku za každého účastníka zdvojnásobila. Další peníze tvoří příspěvky individuálních dárců. Důležitá je pro nás transparentnost, všechny vybrané peníze směřují na pomoc onkologickým pacientům,“ řekl ředitel společnosti SportVisio Roman Šinkovský. Podrobnější informace o Kingspan Běhu proti rakovině můžete najít na ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…